Astăzi ne așteaptă ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, iar de mâine urmează câteva zile de caniculă

Sursă imagine: ANM

Național Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben care privește mai multe zone ale țării, printre care și județul Arad.

Potrivit meteorologilor, începând de miercuri, de la ora 16:00, și până joi, la ora 06:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

De asemenea, în estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre, astăzi, între ora 10:00 și ora 20:00, vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.


Totodată, începând de joi ne așteaptă un nou val de caniculă. Astfel, potrivit celor de la ANM, între 17 și 20 august va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Notă: În după-amiaza zilei de astăzi în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.