luni, 17 iunie, 2024

Aradul e la un meci distanță de închiderea unui capitol în baschetul feminin al ultimului deceniu

Distribuie articolul

7 titluri naționale consecutive și 8 finale naționale consecutive reprezintă cifrele unei hegemonii totale aplicate în ultimii ani de către Sepsi Sfântu Gheorghe asupra campionatului național de baschet feminin. Un buget cu multe peste posibilitățile celorlalte echipe dar în același timp și un management eficient, au transformat acest club într-un „balaur“ ce părea de neînvins. Pe rând Alba Iulia, Clujul, Satu Mare sau Constanța au încercat să răpună „fiara“, fără succes însă. Anul acesta părea că va fi și mai greu, echipa covăsneană având un parcurs realmente impresionat în cupele europene. Însă după Anul Nou ceva s-a rupt. Constanța i-a suflat prima poziție la finalul sezonului regulat și apoi Cupa României. Însă vorbeam despre o echipă care a făcut investiții importante în ultimii ani, având o ascensiune remarcabilă. Stătea și în puterea Aradului să repete isprava? Am aflat vinerea trecută că da. Fetele noastre au făcut un meci excelent în „Sepsi Arena“ și au reușit ceea ce nu mai reușiseră de 10 ani: să câștige la Sfântu Gheorghe! Victoria, dincolo de palmares, reprezintă o șansă uriașă de a ajunge în finala campionatului, una în care pentru prima dată în ultimul deceniu nu s-ar regăsi echipa covăsneană. Pentru asta însă mai e nevoie de un pas: victoria mâine seară în meciul 2 al semifinalei campionatului, meci găzduit de Sala Sporturilor „Victoria“ din Arad.

De acum încolo începe greul însă. Când ești „outsider“, când mai nimeni nu-ți dă nicio șansă, mai ales la un meci în deplasare, nu ai aproape nimic de pierdut și totul de câștigat. Ambiția nu este viciată de presiunea așteptărilor cu care ești îngreunat. Acum însă, fetele lui Miroslav Popov trebuie să facă față presiunii care vine odată cu statutul de favorit. Pentru că odată ce învingi „balaurul“ în propriul său bârlog, ești favorit, iar acest statut este dublat și de avantajul consistent pe care ți-l dă terenul propriu la Arad, acolo unde la meciurile cu adevărat importante, publicul este un factor cu mare greutate. Însă în aceeași măsură, o atmosferă electrizantă poate descătușa dar și inhiba dacă emoțiile nu sunt ținute sub control sau dacă sportivele se concetrează prea mult pe aspectul „dacă nici acum, atunci când?!“. În plus, în ciuda rezultatului din tur, nu trebuie ignorată valoarea adversarului, cu atât mai mult cu cât vorbim de o echipă rănită în orgoliul ei. Exact despre aceste lucruri a vorbit antrenorul Miroslav Popov, care a oferit câteva idei despre ceea ce trebuie să se întâmple mâine seară pentru ca echipa lui să pășească în marea finală:

„Este un singur meci în care totul este de partea noastră. Trebuie doar să luptăm și să câștigăm dar va fi greu. Va fi foarte greu deoarece ele vin aici la totul sau nimic. Vor juca foarte agresiv, vor încerca să arunce din toate pozițiile. Este o echipă foarte bună, nu trebuie să fim atenți doar la o singură jucătoare. Avem nevoie de o apărare puternică și mobilă, apărarea va fi decisivă. De asemenea, trebuie să fim o echipă și în atac să avem un joc colectiv. Fetele noastre sunt inteligente sper că vor înțelege că nu trebuie să joace sub presiune, presiunea e pe adversare. Fanii noștri vor fi vânt în pânzele noastre, vor face tot ca să ne susțină.“

Una dintre jucătoarele care știe cum să învingi Sepsi (chiar de două ori) cu aproape 2.000 de oameni în spate în sala arădeană, este Tereza Vitulova. Jucătoarea cehă se afla în lotul echipei noastre și acum doi ani când „ICIM“-ul învingea Sepsi de două ori la Arad și împingea finala de atunci în meciul decisiv, pierdut apoi la Sfântu Gheorghe. Vitulova și în acest sezon și de asemenea și în meciul tur, a fost una dintre cele mai importante jucătoare din lot, iar acum a dat și ea din casă câteva amănunte despre starea de spirit a galben-albastrelor înainte de acest meci.

„Suntem în dispoziție bună, a fost o mare victorie pentru noi, ne-am dat sufletul și am jucat împreună. Întotdeauna este un meci greu împotriva lor dar mă aștept la o sală plină, să vină toată lumea să ne susțină. Este o mare șansă pentru noi să câștigăm și să mergem în finală.“

Așadar, mâine Aradul ia din nou drumul Polivalentei. Meciul începe la ora 19:00 iar biletele sunt deja de câteva zile puse în vânzare pe platforma blt.ro sau cu un simplu click aici: BLT. De asemenea, ele se găsesc și în format fizic la Sala Sporturilor „Victoria“ astăzi între orele 18:00-20:00 și mâine începând cu ora 16:30 (dacă nu vor fi deja epuizate). Pentru accesul general ele costă 10 lei (la achiziția online) sau 15 lei (în format fizic). Biletele la tribuna VIP costă 30 lei iar cele pentru copii, 5 lei.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți