sâmbătă, 13 iulie, 2024

Arădenii pot beneficia de examinări de tip „electroencefalogramă”, la Spitalul Județean

Distribuie articolul

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, începând de astăzi, examinări de tip – electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori!

Investigațiile se efectuează la recomandarea medicilor specialiști în neurologie și psihiatrie pediatrică respectiv a medicilor din cadrul Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Pediatrică și din cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad – medic coordonator dr. Adriana Bran, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică.

Acest tip de examinare este extrem de utilă în depistarea unor posibile afecțiuni cerebrale deoarece oferă medicului informațiile necesare despre activitatea electrică a creierului pacientului.

„Electroencefalograma, posibilă de astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, este foarte importantă atât pentru diagnosticarea cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat în cazul copiilor cu epilepsie, sindroame convulsive de diferite etiologii, convulsii febrile, suferințe cerebrale difuze.  Electroencefalograma poate fi efectuată la orice categorie de vârstă, fiind o metodă de examinare non-invazivă”, a precizat dr. Diana Trifa, medic specialist neurologie pediatrică și medic primar psihiatrie pediatrică.

Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu  trimitere de la medicul specialist.

Începând cu primăvara anului viitor acest tip de examinare se va efectua și pentru pacienții adulți, pe bază de trimitere de la medicul neurolog.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți