joi, 30 mai, 2024

Seria Apple Watch 6 cu baterii mai mari și senzori de sănătate într-un design mai subțire

Share

Apple Watch 6 a adus noile caracteristici promise, cum ar fi noul chipset S6 și senzorul de oxigen din sânge SpO2. Totuși, nu a adus progrese majore sau performanțe îmbunătățite ale bateriei în comparație cu Apple Watch 5. Dezmembrarea noului Apple Watch 6 de către iFixit a arătat exact ceea ce s-a schimbat în noul smartwatch.

iFixit a descompus noul ceas până la cele mai mici componente și le-a comparat cu predecesorul său pentru a vedea cum se compară cele două din perspectiva hardware-ului. În afară de noul senzor SpO2, îmbunătățirile sunt minore: baterie puțin mai mare, motor taptic mai mare și carcasă mai subțire. Numele „taptic” este o combinație de „atingere” și „feedback haptic”, motor taptic este un nume creat de Apple pentru tehnologia sa care oferă senzații tactile sub formă de vibrații utilizatorilor de dispozitive Apple precum Apple Watch sau iPhone.

După ce a demontat atât modelele Apple Watch 6 de 44, cât și cele de 40 m, iFixit a descoperit că ambele baterii sunt îmbunătățiri incrementale față de predecesorii lor. iFixit este o companie americană care a lansat în timp mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile, pentru a vedea cât sunt de reparabile. Teardown înseamnă literalmente „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

În Apple Watch 6 de 44 m, bateria este de 1,17 Wh, comparativ cu 1,129 Wh din seria 5 – o creștere de 3,6%. În modelul de 40 m, noua baterie măsoară la 1,024 Wh față de 0,944 Wh, o creștere de 8,5%.

Conform TechRadar, noul chipset S6 este menit să fie mai eficient din punct de vedere energetic decât S5, iar combinat cu ușoarele schimbări ale bateriei poate menține durabilitatea Seriei Watch 6 la egalitate cu fostul model. Apple nu a promis nicio îmbunătățire a duratei de viață a bateriei, așa că va trebui să vedem singuri cum se comportă.

Între seria 5 și 6, Apple a mărit, de asemenea, dimensiunea motorului Taptic, pe care Apple îl folosește pentru a oferi feedback haptic pentru a marca ora din zi. Motorul mai mare, sperăm, va face notificările Taptic Time și mai vizibile decât înainte.

În ciuda motorului și a bateriei mai mari, dezmembrarea a dezvăluit că grosimea totală a Apple Watch 6 este de 10,4 mm, puțin mai subțire decât modelul de 10,74 mm de anul trecut. Deși diferența este mică pentru a fi cu adevărat perceptibilă, Apple a găsit o modalitate de a pune componente mai mari în carcasă, reducând dimensiunea generală a ceasului.

Senzorul de oxigen din sânge (SpO2) este imposibil să fie demontat fără a-l rupe, astfel încât iFixit s-a concentrat pe ceea ce se putea vedea la suprafață. Senzorul funcționează emițând o lumină roșie și infraroșie pe încheietura mâinii, calculând culoarea sângelui prin fotodiodă și apoi determinând cât oxigen este în sânge. Din videoclipul iFixit știm acum că dacă încetează să funcționeze, probabil că nu poate fi reparat; va trebui ca Apple să instaleze complet un nou senzor.

iFixit a mai menționat că Apple Watch 6 are „mai puțini conectori de afișare” care blochează componentele din interior; cablul NFC, de exemplu, este redirecționat prin partea laterală a afișajului. Din acest motiv, puteți accesa mai ușor bateria sau puteți scoate ecranul, fără a deteriora părțile interne.

Pe de altă parte, iFixit a remarcat faptul că „șuruburile mici în trei puncte” care țin ceasul împreună sunt dificil de îndepărtat sau reintrodus. De asemenea, unele cabluri „montate direct” pe cipul S6, pot fi foarte ușor rupte la reparare. Din acest motiv, Apple Watch a primit 6 din 10 puncte pentru reparabilitate, la fel cu Apple Watch 5. Ifixit a demontat recent și pe Samsung Galaxy Watch 3. Scorul de reparabilitate obținut de smartwatch-ul Samsung a fost de 7 din 10 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți