duminică, 14 iulie, 2024

Apple a lansat noua serie iPhone 12, noi standarde în domeniu

Distribuie articolul

Pe lângă „micul” iPhone 12 Mini și iPhone 12, Apple a prezentat ieri și noile iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Cele două noi smartphone-uri emblematice au adus recent 5G cu ele și pentru prima dată au, de asemenea, un senzor LiDAR integrat pentru camere.

Vizual, noile modele de iPhone 12 Pro și Max corespund cu ceea ce oferă și versiunile mai mici: au un design complet plat, au o crestătură în partea de sus a ecranului și au un modem 5G integrat. În același timp, dispozitivele sunt, de asemenea, impermeabile și au opțiunea de a atașa produse accesorii pe spate folosind magneți „MagSafe”.

IPhone 12 Pro are un afișaj de 6,1 inch cu 2532 x 1170 pixeli, în timp ce iPhone 12 Pro Max are un afișaj de 6,7 inch cu o dimensiune care este aproape aceeași cu modelele anterioare. Rezoluția ecranului OLED cunoscut sub numele de „Super Retina XDR” este specificată ca 2778 x 1284 pixeli.

Procesorul Apple A14 Bionic cu șase nuclee bazat pe ARM este la bord, fabricat cu tehnologia de 5 nanometri, conform WinFuture. Unitatea grafică ar trebui să depășească concurența cu 50%, iar Apple instalează, desigur, și unități de calcul dedicate pentru sarcini în domeniul inteligenței artificiale și al procesării imaginilor.

Senzori noi pentru cameră și, pentru prima dată, un senzor LiDAR este integrat de Apple. iPhone 12 Max are patru camere, trei de 12MP, cu una principală cu diafragma f/1,6, una ultra-wide de 12 megapixeli și o deschidere f/2,4, precum și un câmp vizual de 120° și una telefoto tot de 12MP. Camera de adâncime TOF 3D LiDAR completează modulul foto pe modelele Pro. Frontal este o cameră de 12MP. Acestea vor concura cu Samsung Galaxy S20 Ultra și Note 20 Ultra.

Similar cu tabletele Apple iPad Pro actuale, Apple instalează un senzor LiDAR pentru prima dată pe aceste smartphone-uri, care poate detecta obiecte în spațiu, ca un radar. Acest lucru nu numai că permite realizarea efectelor de adâncime, dar permite și poziționarea precisă a obiectelor virtuale în spațiu.

În același timp, senzorul LiDAR este utilizat pentru a îmbunătăți sistemul de focalizare automată pentru fotografii și videoclipuri. Astfel se poate determina rapid și ușor distanța față de obiectele din cameră, chiar și atunci când există prea puțină lumină. În general, noul senzor ar trebui să ofere o îmbunătățire semnificativă a performanțelor foto și video, în același timp dorind să creeze noi posibilități tehnice.

Noile modele iPhone 12 Pro sunt mult mai stabile decât predecesorii lor și ar trebui să fie protejate în mod optim împotriva zgârieturilor și daunelor datorită „Scutului Ceramic” din față. Cu certificare IP68, dispozitivele sunt, de asemenea, protejate împotriva apei și a prafului. Cu magneții sub capacul de sticlă de pe spate, dispozitivele sunt, de asemenea, potrivite pentru utilizare cu diverse produse noi de accesorii.

Modelele Apple iPhone 12 Pro și Pro Max sunt disponibile cu 128, 256 sau 512GB de memorie internă. Pre-comenzile ar trebui să înceapă din 16 octombrie până în 23 octombrie, dată când vor fi disponibile în magazine. În Europa, telefoanele Apple iPhone 12 Pro și Pro Max costă în jur de 1.250 de euro, modelele cu cea mai mică memorie internă și sunt disponibile în culorile Silver, Graphite, Gold și Pacific Blue.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți