miercuri, 19 iunie, 2024

Apple a lansat noile tablete iPad Pro, sunt mai inteligente și mai puternice

Distribuie articolul

Săptămâna trecută Apple a dezvăluit noua serie de tablete iPad Pro 2024. Noile tablete Apple au ecrane OLED și un procesor Apple M4 foarte puternic. Ceva promis, ceva datorat. Din motive întemeiate, această ediție Apple iPad Pro 2024 marchează o diferențiere clară față cele anterioare datorită numeroaselor îmbunătățiri. Inevitabil, aceste îmbunătățiri vin la un preț mare.

Dar ce este nou pe acest iPad Pro M4? În primul rând noul iPad Pro este primul dispozitiv Apple care beneficiază de cel mai nou procesor M4. Fabricat de TSMC cu tehnologia de 3 nm, acest procesor este foarte performant și extrem de eficient energetic, potrivit PhonAndroid. Astfel, noul procesor poate „mobiliza până la patru nuclee de performanță și șase nuclee eficiente din punct de vedere energetic” pentru performanță de până la 1,5 ori mai rapidă decât cipul M2.

GPU-ul cu 10 nuclee integrează mai multe funcții noi pe iPad, cum ar fi memoria cache dinamică, Ray Tracing și umbrirea mesh accelerată de hardware. În ceea ce privește consumul de energie, Apple anunță că cipul M4 este capabil să ofere aceeași performanță pentru jumătate din cât. Galaxy Tab S9 Ultra va avea de luptat din greu cu Apple iPad Pro.

Procesorul M4 are cea mai recentă versiune a Neural Engine de la Apple. Astfel, iPad Pro M4 va fi capabil să „efectueze nu mai puțin de 38.000 de miliarde de operații pe secundă, o viteză de 60 de ori mai mare decât cea a primului Neural Engine de la Apple, în era chipului A11 Bionic”.

După Samsung, Huawei, Lenovo și Nintendo, Apple își aduce în sfârșit tabletele în era OLED cu iPad Pro 2024. De fapt, dispozitivul are un ecran Ultra Retina XDR cu tehnologia OLED în tandem pentru a combina mai bine lumina. Apple promite astfel o luminozitate a ecranului complet de 1.000 de niți pentru conținutul SDR și HDR și o luminozitate maximă de 1.600 de nit pentru formatul HDR.

Trecerea la OLED nu are doar beneficii pentru experiența video. Potrivit Apple, este cel mai subțire produs Apple proiectat vreodată cu 5,1 mm și respectiv 5,3 mm grosime pentru cele două modele disponibile (ecran de 11 inch și 13 inch – 33,02 centimetri ). Greutatea a scăzut și ea, cu 500 grame la varianta de 11 inch și 100 de grame la cea de 13 inch.

În ceea ce privește setul foto, însă, nimic cu adevărat interesant, există doar o cameră spate de 12MP. Cu toate acestea, mai există acolo un bliț adaptiv True Tone și un scanner LiDaR. Datorită acestora și AI, iPad Pro va putea scana documente mult mai rapid și mai ușor decât de obicei.

Pe partea de conectivitatea, există un conector USB-C cu suport pentru Thunderbolt 3 și USB 4, compatibilitate Wi-Fi 6E și eSIM pe modele celulare pentru conexiuni 4G și 5G. Nu are Wi-Fi 7. În schimb, Apple iPad Pro vine cu două accesorii noi și anume Apple Pencil Pro (compatibil cu funcția Locate) și Magic Keyboard, o nouă tastatură wireless cu ataș magnetic.

Aceste îmbunătățiri multiple (ecran OLED, cip M4) au condus la creșterea prețurilor noilor iPad Pro. Iată cât costă:

  • iPad Pro 11 inch Wi-Fi: 1.219 EUR
  • iPad Pro 11 inch 4G/5G: 1.469 EUR
  • iPad Pro 13 inch Wi-Fi: 1.569 euro
  • iPad Pro 13 inch 4G/5G: 1.819 euro

Desigur, prețul va crește dacă optați pentru stocare mai mare. Oferit standard cu 256GB, utilizatorii pot alege să aibă 512GB, 1 TB sau 2 TB . Pentru ultima propunere, va trebui să scoateți din buzunar 2.429 €!

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți