Apple a lansat MacBook Pro 16 cu Mini-LED Display de 120Hz

Sursă imagine: Apple

Tech

Scris de T.F.

După lansarea noii serii iPhone 13 luna trecută, Apple a anunțat acum noile laptopuri MacBook Pro 14 și MacBook Pro 16 în cadrul evenimentului Unleashed din 18 octombrie. Alături de acestea Apple a lansat și noile căști Apple AirPods 3 și două noi cipuri M1, Apple M1 Pro și M1 Max. Acestea din urmă se găsesc pe noile laptopuri MacBook Pro.

Modelele MacBook Pro de 14 inch și de 16 inch au fost unele dintre cele mai așteptate actualizări de MacBook, mai ales după ce consumatorii au văzut câștigurile pe care Apple le-a obținut cu MacBook Pro 13 alimentat de procesorul M1 anul trecut. Cipul Apple M1 a fost un salt uriaș în ceea ce privește puterea și a oferit câștiguri imense de performanță în comparație cu computerele MacBook de generație anterioară care foloseau procesoare Intel.

M1 Pro este un procesor cu 10 nuclee însoțit de un GPU cu 16 nuclee. M1 Max de pe MacBook Pro 16 are un procesor cu 10 nuclee însoțit de un GPU cu 32 de nuclee care ar trebui să aibă în mod ideal o performanță excelentă. MacBook Pro 16 primește un impuls uriaș în ceea ce privește și performanța grafică. Pentru comparație, MacBook Pro 14 mai mic are 16 nuclee GPU. Apple susține că GPU-ul de pe M1 Max este de până la 4 ori mai rapid decât performanța GPU-ului de pe M1, conform XDA-Developers. Varianta de bază a MacBook Pro 16 vine cu 16GB de RAM și 512GB de stocare SSD. Puteți opta pentru cipul M1 Pro sau M1 Max pe MacBook Pro 16.

Pe lângă faptul că sunt mai performante noile cipuri îmbunătățesc substanțial și durata de viață a bateriei. Apple pretinde o durată de viață a bateriei de până la 21 de ore pe MacBook Pro 16. Are, de asemenea, suport pentru încărcare rapidă și poate ajunge la 50% în aproximativ 30 de minute.

În afară de cel mai mare upgrade care vine în ceea ce privește procesorul, există alte câteva modificări care au fost aduse la Apple MacBook Pro 16. Apple a reintrodus câteva porturi utile esențiale precum portul HDMI și un cititor de card SD pentru care mulți editori de fotografii și video vor mulțumi Apple. Ce este și mai bine este reintroducerea MagSafe. Aceasta nu este aceeași tehnologie care se vede acum pe cele mai recente dispozitive iPhone. În schimb, portul MagSafe a fost folosit cândva pentru încărcarea computerelor MacBook până în 2015.

MagSafe este în esență un conector magnetic care este utilizat pentru a încărca MacBook-ul. Porturile USB-C rămân în continuare și pot fi utilizate pentru a încărca MacBook-ul.

MacBook Pro 16 are un ecran de 16,2 inch (41,15 cm), cu rame relativ subțiri. Apple susține că au redus cadrele cu 24% față de anul trecut, reușind să mărească dimensiunea afișajului cu 0,2 inch. Afișajul este un ecran Mini-LED de această dată, care oferă niveluri de contrast mai bune comparativ cu afișajul LCD IPS de pe modelele anterioare de MacBook. Este totuși un afișaj Retina 2K, cu funcționalitate True-Tone. Afișajul poate ajunge acum la 120Hz. Așteptăm de la Apple un viitor ecran OLED în genul celor produse de Samsung Display.

MacBook Pro 16 este deja disponibil pentru precomandă și va fi pus în vânzare începând cu 26 octombrie. Varianta de bază cu 16GB RAM și 512GB stocare SSD va începe de la 2.499 USD. Laptopul va fi disponibil în două opțiuni de culoare – argintiu și gri spațial.

Variantă MacBook Pro 16 Preț
1 M1 Pro (procesor 10 nuclee, GPU 16 nuclee) + 16GB RAM + 512GB SSD 2.499$
2 M1 Max (10-Core CPU, 24 Core GPU) + 32 GB RAM + 1 TB SSD 3.299$
3 M1 Max (10-Core CPU, 32 Core GPU) + 32 GB RAM + 1 TB SSD 3.499$

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.