Android 10 este cel mai folosit sistem de operare din lume

Sursă imagine: Unsplash

Tech

Scris de T.F.O.

Google obișnuia să publice lunar datele de distribuție ale sistemului său de operare Android înainte de 2018, dar compania a publicat cifrele doar o dată pe an de atunci. Google a lansat în sfârșit cele mai recente date pentru 2021, care arată ce versiune de Android este folosită cel mai mult.

Este posibil ca Android 11 să fi înregistrat o rată de adoptare ridicată după lansarea sa de anul trecut, dar încă nu este cea mai utilizată versiune. Datele partajate de Google nu includ momentan Android 12, acesta va trebui totuși să aștepte înainte de a ști dacă noua versiune lansată de aproximativ o lună a avut succes și va fi adoptată rapid.

Potrivit, PhonAndroid, care citează studiul de piață publicat în Android Studio, Android 11 este utilizat pe 24,3% din totalul dispozitivelor Android active, sau aproape un sfert dintre acestea. Cu toate acestea, nu este cea mai populară versiune de Android. Într-adevăr, este puțin în urmă la Android 10, care ocupă primul loc cu o cotă de piață de 26,5%. A fost adoptat rapid de utilizatori, deoarece la numai 10 luni de la lansare, 400 de milioane de dispozitive îl foloseau deja. Android 11 este la bordul multor smartphone-uri Samsung de top din 2021, dar și pe telefoanelor companiilor Google, Oppo, Sony, Xiaomi sau Nokia.

După Android 10 și Android 11, cea mai populară versiune este Android 9 Pie, cu o cotă de piață de 18,2%. Lansat în 2018, Android 9 Pie este încă folosit de aproape o cincime dintre dispozitivele Android active din întreaga lume. Apoi găsim în continuare Android 8.1 Oreo cu 9,7% cotă de piață și Android 8.0 Oreo cu 4,0%.

Este interesant de observat că versiunile vechi de Android nu devin neapărat cele mai puțin utilizate. De exemplu, Android 7.1 Nougat este prezent doar în 2,9% dintre dispozitive, față de 3,4% pentru Android 7.0 Nougat și chiar 5,1 % pentru Android 6.0 Marshmallow. Acesta din urmă, lansat în urmă cu peste 6 ani, este și astăzi surprinzător de popular.

Deja unele dintre dispozitivele mai noi pot instala deja noua actualizare Android 12, inclusiv smartphone-urile Pixel de la Google. La rândul său, Samsung a început implementarea Android 12 cu One UI 4 pe seria Galaxy S21, dar va fi necesar să așteptați până anul viitor pentru ca alte smartphone-uri Samsung să adopte Android 12. De asemenea, se așteaptă ca alți producători să înceapă să lanseze actualizarea Android 12 pentru smartphone-urile lor de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.