duminică, 21 iulie, 2024

Alumni UVVG | Adrian Apătean, din prima generație de sportivi ai U.V.V.G.

Distribuie articolul

Adrian este unul dintre acei absolvenți ai noștri care au „deschis calea”, dacă putem spune astfel. Face parte din prima generație a unei facultăți nou înființate, la vremea respectivă – Facultatea de Educație Fizică și Sport, pe care a absolvit-o în 1997: ”Am ajuns să frecventez cursurile acestei facultăți alături de sportivi și colegi foarte buni în activitățile facultății.”

 În 1998 a fost încorporat, iar după absolvirea stagiului militar, în 1999 a participat la examenul de titularizare pentru un post în învățământul preuniversitar. Și-a început cariera de profesor la Lipova, ulterior ajungând la Liceul German din Arad, unde profesează și astăzi. Din anul 2022 ocupă funcția de director al liceului. „Fac parte dintr-un corp profesoral foarte implicat in procesul educațional al copiilor și majoritatea deschiși către schimbările care le cere constant societatea in care trăim.”

Viața de student a fost, cu siguranță, intensă: „Cea mai frumoasă amintire din anii facultății este, cu siguranță, primul curs de ski, din primul an: 135 studenți împărțiți în 12 cabane cu prici și fără apă la Straja, 3 săptămâni pline de aventuri și momente unice rămase din acea perioadă, gospodărire în regie proprie, cursuri de ski de la răsărit până la apus, un concurs de absolvire și un banchet pe care nu-l vom uita vreodată…întoarcerea la cabane prin zăpadă, sub teleschi, la 4-5 dimineața, în ținutele de banchet. O <<plimbare>> de 6 km cu diferență de nivel 700 m.”

„Majoritatea profesorilor au fost apropiați de noi și implicați, astfel că ar fi nedrept să nominalizez unul anume ca fiind <<cel mai >>. Trebuie însă să-l menționez pe domnul profesor Ioan Marconi, tocmai plecat la cele veșnice, cel care a fost inițiatorul înființării acestei facultăți și a aducerii noastre ca studenți ai acestei facultăți.”

Mesajul pentru actualii studenți : „Faceți tot ce vă trece prin cap, nebuniile frumoase din anii studenției dăinuie peste ani…Bucurați-vă de fiecare experiență alături de profesori și colegi și folosiți aceste experiențe în meseria pe care o alegeți.”

(P)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți