duminică, 22 iunie, 2025

Adrian Văncică și Iura Luncașu vin la Macea: începe cel mai mare festival de artă și cultură rurală din România

Distribuie articolul

Comuna arădeană Macea devine, pentru un weekend, capitala artei și culturii rurale din România. Începând de vineri, 23 mai, timp de trei zile, publicul este invitat să trăiască o experiență culturală autentică, în cadrul festivalului „Film în sat”, organizat pe terenul de fotbal din localitate și în Castelul Csernovics-Károlyi al Universității „Vasile Goldiș”.

Evenimentul, ajuns la o nouă ediție, aduce în prim-plan filme premiate, concerte live, ateliere creative pentru toate vârstele și, mai ales, întâlniri memorabile cu vedete din lumea artistică și cinematografică.

Printre invitații de onoare se numără actorul Adrian Văncică, laureat al Premiului Gopo 2025, cunoscut din filme ca „America, venim!”, „Cadoul de Crăciun” și, mai nou, din „Anul Nou care n-a fost”, film premiat recent la Veneția. Văncică va fi prezent la proiecția peliculei, vineri seara, și va sta de vorbă cu spectatorii.

Sâmbătă, 24 mai, pe scena festivalului va urca și regizorul Iura Luncașu, cunoscut pentru producții precum „Pariu cu viața”, „Inimă de țigan” sau „Minte-mă frumos”.

Festivalul este inițiat de actorul Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul său din Las Fierbinți, care vede în acest proiect o modalitate de a da înapoi comunității din care provine: „Este un omagiu adus locului, tradiției și oamenilor de la sat”, spune acesta.

Programul primei zile – vineri, 23 mai:

  • Ora 14:00 – DJ Marin Grigore deschide atmosfera
  • Atelier de broderie cu amprentă și expoziție de artă plastică
  • Ora 18:00 – Gala oficială de deschidere
  • Ora 19:30 – Concert de fanfară
  • Ora 21:00 – Proiecția filmului „Anul Nou care n-a fost”, urmată de discuții cu actorul Adrian Văncică
  • Final de seară – petrecere în aer liber

„Sunteți așteptați la o experiență culturală autentică, la întâlniri cu artiști de renume, veți afla povești vibrante, veți vedea filme premiate și veți avea seri de neuitat sub cerul liber”, declară Lucia Barath, directorul festivalului.

Timp de trei zile, Macea nu mai e doar un sat din județul Arad – ci un punct fierbinte pe harta culturală a țării.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți