A început StudMath-IT 2023

Educație Tech

Scris de Arad Obiectiv

Cea de-a 16-a ediție a Conferinței Internaționale a Studenților „StudMath-IT”, organizată de către Facultatea de Științe Exacte din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Ministerului Educației, a început în  14 noiembrie, în Complex M al UAV.

Peste 50 de studenți din Arad, Cluj-Napoca, Timișoara, Petroșani precum și  elevi din Chișineu Criș au participat fizic sau online cu lucrări la cele două secțiuni: Matematică și Informatică.

Conferința s-a bucurat, de asemenea,  de prezența unor participanți din străinătate (India, Algeria, Republica Moldova, Maroc) care și-au prezentat lucrările în sistem online.

La fel ca în edițiile precedente, în cadrul conferinței a fost organizată  o sesiune dedicată angajatorilor, în cadrul căreia companiile interesate și-au prezentat proiectele, stagiile de practică, disponibilitatea de posturi și cerințele pentru viitorii angajați. Au fost prezenți: BCR SA, Msg Systems Romania, LEONI, Access Group, Logiscool Arad.

Un plus al acestei ediții a fost ToastMasters-ul de la finalul conferinței care a oferit studenților  oportunitatea de a învăța de la specialiști în dezvoltare personală, tehnici de public speaking.

Și pentru că matematica poate fi mereu surprinzătoare, participanții au avut bucuria de a o cunoaște pe solista Ada Chicoș, participantă la Vocea României care este și studentă în cadrul Facultății de Științe Exacte a UAV și care a oferit un moment muzical de excepție.

„Felicit echipa de organizare StudMath-IT care a reușit și anul acesta să ofere participanților nu doar șansa de a participa cu lucrări în cadrul unei conferințe internaționale, ci le-a oferit și oportunitatea de a întâlni reprezentanți ai mediului economic ceea ce le deschide perspective reale către piața muncii. De asemenea felicitări participanților care au dovedit și anul acesta că pot contribui la discursul academic”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.