Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 ar putea avea certificare IP

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 ar putea avea certificare IP

Sursă imagine: letsgodigital.org

Tech

Scris de T.F.

Ultimele informații sugerează că viitoarele telefoane pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 ar putea avea rating IP. Evaluarea exactă a IP-ului (Ingress Protection) nu este cunoscută, dar cel mai probabil că nu vor avea rating IP68. Această certificare IP68 presupune o etanșare perfecta împotriva pătrunderii prafului și apei, iar Samsung cu toată expertiza sa în domeniu cu credem că va reuși acest lucru.

Telefoanele pliabile sunt grozave. Cu toate acestea, tehnologia care permite afișaje pliabile este foarte nouă, ceea ce le face foarte scumpe. Atunci când combinați aceste cheltuieli cu o fragilitate a afișajului, majoritatea potențialilor cumpărători au rețineri să investească într-un produs care ar putea avea probleme la o stropire de apă sau la intrarea prafului. Dar, dacă vin cu un rating IP, asta ar însemna că ar fi mai durabile decât orice alte pliabile anterioare.

Potrivit AndroidAuthority, acei consumatori prudenți ar putea trece peste acest lucru anul acesta. Potrivit unor surse din domeniu și chiar din anturajul Samsung, viitoarele Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 ar putea fi lansate cu rating-uri IP oficiale. Dacă aceste informații se vor adeveri, acestea ar fi primele telefoane pliabile comerciale cu certificare IP. Cum am scris mai sus, o certificare IP68 iese din discuție, dar una IP67 este foarte plauzibilă. Vă reamintim că Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip nu au niciun fel de protecție pentru praf și apă.

Certificarea IP68 pe care o vedem vedem pe flagship-urile Samsung cum ar fi seria Galaxy S21, Galaxy S20 sau Galaxy Note 20, ca să amintim doar câteva, o explicăm puțin. IP înseamnă Ingress Protection, numărul „6” se referă la cea mai mare etanșare posibilă împotriva pătrunderii prafului și a altor particule fizice, în timp ce „8” reprezintă al doilea cel mai mare rating împotriva apei. Este posibil ca telefoanele Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, dacă nu primesc IP67, să vină cu o certificare IP54. Acest lucru ar însemna că sunt protejate împotriva majorității particulelor de praf și, de asemenea, pot face față stropilor de apă.

Dificultatea unei certificări înalte tip IP68 vine din cauza particularității unui telefon pliabil, în special din cauza balamalei și a ecranului flexibil. Dar, conform tuturor informațiilor, Samsung este pe cale să rezolve această problemă.

Ne așteptăm ca ambele telefoane să fie lansate simultan în iulie sau august, posibil la evenimentul IFA Berlin 2021, care anul acest va avea loc ca manifestare fizică.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.