Universitatea Cluj – UTA Arad 0 – 0, un rezultat echitabil

Universitatea Cluj – UTA Arad 0 – 0 un rezultat echitabil

Sursă imagine: Google

Sport

Scris de T.F.

Universitatea Cluj (U. Cluj) este una dintre echipele de tradiție din România, a fost fondată în 1919. Echipa studenților din Cluj – Șepcile Roșii (porecla echipei), a câștigat un singur trofeu în istoria ei, Cupa României în 1965. Supranumele Șepcile Roșii vine de la studenții Facultății de medicină (patroana spirituală a clubului) care purtau în 1919, anul înființării, șepcilor roșii.

Este echipa cea mai iubită din Cluj, dincolo de palmaresul rivalei CFR Cluj. UTA a venit la Cluj după un meci câștigat cu FC Mioveni cu 3 – 0, un joc fără istoric, câștigat de arădeni după un meci pe care l-au dominat de la început până la sfârșit. În urma acestui meci arădenii s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României, o performanță care nu a mai fost atinsă în ultimii 27 de ani. Aici va întâlni acasă formația Sepsi Sf. Gheorghe.

Pe Cluj Arena cu un gazon rău, greu pe alocuri, dar mai bun decât pe stadionul UTA, unul dintre cele mai rele țară, în fața a aproximativ 4.500 de spectatori și a unui grup de aproximativ 200 de suporteri arădeni, au evoluat formațiile:

Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Remacle, Simion Fl. Purece – Chipciu, Bălan, Thiam. Pe banca de rezerve: Iliev – Romeo, Pițian, Pires, Fulop, Horșia, Ely Fernandes, Hofman

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton – Pop, Ubbink, Otele – Keșeru. Pe banca de rezerve: Balauru – Maxim, Șteau, Cascini, Isac, Stahl, Postolachi, Jobello, Godwin

Meciul a început cu mai multe minute de întârziere din cauza incompatibilității tricoului portarului clujean. După un început echilibrat, Keșeru are prima ocazie pentru UTA cu un șut puternic din margine careului scos de portarul Gorcea.

A urmat un șut puternic expediat de Thiam din exteriorul careului lateral dreapta, respins de portarul Iacob. UTA este mai activă și are o succesiune de cornere rămase fără rezultat. Mai consemnăm șuturile lui Batha și Dobrescu din minutele 25 și 27, primul scos de Fl. Ilie și al doilea puțin peste bara transversală. UTA domină în continuare și Otele are o ocazie de a deschide scorul, dar alunecă și minge trece pe lângă poartă. Peste două minute o nouă ocazie pentru UTA. La o fază lucrată de Rareș Pop, Ubbink și Keșeru au ratat ambii deschiderea scorului.

O primă repriză cu un plus evident pentru UTA, mai activă și cu mai multă posesie a balonului. Arădenii au ratat mai multe ocazii, au avut și cinci cornere, față de niciunul pentru U. Cluj. Clujenii au avut o singură ocazie mai importantă grație unui șut de la distanță.

wCluj începe mult mai bine repriza a doua, cu o presiune constată pe UTA. Are o suită de cinci cornere în primele 15 minute, dar rămase fără rezultat. În minutul 53 Fulop trage puternic, dar Iacob respinge providențial. UTA are două noi ocazii în minutele 59 și 63, ambele rămase fără rezultat pe tabela de marcaj.

Minutul 65 Bălan rupe plasa porții arădene, dar fără a marca, după ce întră în poartă fără să poată concretiza centrarea șut al lui Chipciu. Apoi, fază de cascadorii râsului. Cel mai înalt jucător de la U Cluj lipește plasa de bara transversală cu bandă adezivă!

Clujenii sunt ușor mai activi în repriza secundă, dar UTA are situația sub control chiar dacă nu mai pune presiune pe adversar. Mai consemnăm debutul lui Maxim în Liga 1, jucătorul de 19 ani fiind la primele minute pentru UTA.

Meciul se termină 0 – 0, chiar dacă arădenii au fost mai buni în acest meci. Se observă o schimbare în bine la echipă, apărarea este mai sigură, echipa pare mai disciplinată și organizată. Dar continuă această serie de meciuri fără victorie și ocuparea locului 15 direct retrogradabil.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.