18 afgani, prinși de polițiștii de frontieră de la Nădlac, în timp ce încercau să ajungă ilegal în Ungaria, ascunși printre mărfuri, în camioane

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ultimele 24 de ore, optsprezece cetăţeni din Afganistan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistaţi, ascunşi în patru automarfare, de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac.

În data de 18.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni bulgari. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi obiecte sanitare pentru societăţi din Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși nouă cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Alţi nouă tineri afgani, solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la P.T.F.Nădlac, ascunşi în două automarfare conduse de doi şoferi turci.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.