Evenimente din cadrul Zilelor Academice Arădene

Educație

Scris de Arad Obiectiv

Joi, 24 mai 2023, „Zilele academice arădene 2023”:  Două congrese cu participare națională și internațională și acordarea distincției Doctor Honoris Causa au fost momentele culminante ale zilei.

Cea de-a doua ediţie a Gold ARt Denistry Congress, cu tema „Abordarea interdisciplinară în stomatologie”, și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să-și continue perfecționarea în domeniul stomatologiei moderne, având ca element de noutate, pe lângă temele permanente, legate de tratamente, intervenții, tehnici de ultimă oră în diagnosticare și tratare etc, o temă extrem de actuală și dezbătută la congresele internaționale : digitalizarea în stomatologie, endodonție, protetică, implantologie, inclusiv în chirurgie. Evenimentul, sub egida U.V.V.G., a fost organizat de Facultatea de Stomatologie, în parteneriat cu Centrul Clinic Internațional de Microscopie în Stomatologie Arad.

În aceeași zi a debutat a VIII-a ediție a Conferinței de Gemoterapie și Fitoterapie, organizată de Facultatea de Farmacie, eveniment care reunește specialiști din domeniu, cu scopul continuării cercetării efectelor benefice plantelor asupra organismului uman. Conferința, care se va desfășura pe parcursul a trei zile, își propune găsirea mai multor soluții pentru menținerea stării de bine și găsirea echilibrului interior, prin puterea vindecătoare a plantelor, precum și oportunitatea includerii acestora în tratamentele clinice. Evenimentul se desfășoară cu suportul Colegiului Farmaciștilor Arad, Colegiului Medicilor Arad și Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie. Deschiderea oficială a conferinței a fost precedată de workshopul Noutăți în Gemoterapie, în cadrul Zilelor Fitoterapiei Moderne, care a avut loc în ziua anterioară.

Doamnei Britt-Marie Landgren, Phd. Md, i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa U.V.V.G.. Cunoscută pentru cercetările sale în domeniul obstetricii și ginecologiei, doamna Landgren s-a specializat în acest domeniu în anul 1977, având un renume mondial. Membru în board-ul științific al Fundației Diczfalusy (pentru sănătatea reproductivă), cu care universitatea noastră are o colaborare strânsă, doamna Britt-Marie Landgren este, de astăzi, unul din membri de elită ai familiei U.V.V.G. Arad.

Evenimentele din cadrul „Zilelor Academice Arădene 2023” continuă, calendarul activităților fiind postat pe site-ul http://www.zileleacademicearadene.ro/program/

Pe pagina noastră de facebook puteți găsi mai multe poze/imagini, și cu un click puteți fi la curent, în permanență, cu toate activitățile noastre : https://www.facebook.com/uvvgarad .

Zilele Academice Arădene, ediția XXXIII continuă!

Vă așteptăm cu drag!

Începând cu orele 9,00, de depunerea de coroane la statuia marelui corifeu Vasile Goldiș.

De la orele 10,00, la Filarmonica Arad: deschiderea oficială și concert al Artiștilor Filarmonicii Arad.

(P)

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.