joi, 30 mai, 2024

14 turci au vrut să treacă fraudulos frontiera, stând ascunși ca sardelele într-un camion care transporta… pește

Share

Nu mai puțin de 14 cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, au încercat săt treacă fraudulos frontiera, pe la Nădlac. Cei 14 turci au fost depistați de polițiștii de frontieră români, aceștia fiind ascunși, îngrămădiți, într-un camion care transporta pește și care era condus de un conațional de-al lor.

Astfel, în data de 30.08.2020, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 44 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo, cu semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta peşte, pe ruta Turcia – Olanda.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că sigiliul vamal prezintă semne de deteriorare, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului, deasupra cutiilor cu peşte, paisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Turcia, paisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți