Ziua Internațională a nonviolenței în școli

Social Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În fiecare an, ziua de 30 ianuarie marchează Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală.

În contextul celebrării acestei zile, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, demarează ”Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”

Proiectul este derulat, la nivel național, de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară, având ca scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) în unitățile de învățământ preuniversitar.

Alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad, cadre didactice, părinți și elevi, polițiștii de siguranță școlară vor lansa elevilor o provocare: însușirea unor modele colective de comportament pozitiv, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale pentru nonviolență în școală, urmând a fi demarate mai multe proiecte în acest sens.

De asemenea, se va organiza un concurs, pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive destinate prevenirii violenței psihologice (bullying) în patru unități de învățământ din județul Arad, care vor beneficia de sprijinul echipelor de specialiști, în realizarea unor lucrări care să prindă răsunet la nivel național.

Concursul se va derula în luna februarie și se adresează tutoror claselor de gimnaziu din cele patru unități de învățământ, din fiecare școală urmând a fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii.

La data de 1 martie 2022, va fi desemnată o școală câștigătoare, urmând a fi realizată o etapă de selecție la nivel național, la care vor fi înscrise toate școlile câștigătoare din fiecare județ.

Câștigătorii la nivel național vor fi desemnați în data de 25 martie 2022, cu prilejul celebrării Zilei Poliției Române.

„Ne dorim copii motivați, profesori implicați și politiști activi, toți animați de solidaritate, empatie și înțelepciune”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.