sâmbătă, 15 iunie, 2024

Zi de vis pentru Cristi Mihai și Rareș Pop la loturile naționale! Intrați de pe bancă, au adus victoria reprezentativelor U21 și U19

Distribuie articolul

Utiștii convocați la loturile naționale se pare că au luat cu ei în bagaje inspirația la schimbări a lui Mircea Rednic, pe care au transferat-o asupra selecționerilor reprezentativelor U21 (Daniel Pancu) respectiv U19 (Adrian Dulcea). Ambii tineri fotbaliști ai UTA-ei au început meciurile de astăzi din postura de rezervă, au intrat pe teren în ultima parte a meciului și au reușit să înscrie golurile decisive pentru naționalele României.

De la ora 13 România U21 a întâlnit în deplasare reprezentativa similară a Armeniei, într-un meci contând pentru Grupa E a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2025. Deși la echipa de club Cristi Mihai este senator de drept iar Cătălin Vulturar încă nu a reușit să se impună, fiind folosit destul de puțin, Pancu a văzut lucrurile altfel, iar Vulturar a început partida titular în timp ce Mihai a luat loc pe banca de rezervă. Cei doi au făcut rocada însă în minutul 74 iar mutarea s-a dovedit extrem de inspirată deoarece în minutul 89 Cristi Mihai va înscrie cu capul unicul gol al meciului.

Două ore mai târziu povestea se va repeta la reprezentativa U19, care a învins Croația cu 1-0, prin golul marcat de Rareș Pop în minutul 72; jucătorul UTA-ei intrase pe teren cu doar 10 minute înainte. Din păcate golul și victoria tricolorilor au fost doar realizări de palmares deoarece România a pierdut calificarea la turneul final al Campionatului European, după 0-2 cu Turcia și 3-2 cu Germania în meciurile precedente ale Turului de Elită. În cele două partide amintite Rareș Pop a evoluat de asemenea: a intrat în minutul 66 al disputei cu Turcia iar apoi, cu Germania a fost titular, jucând 63 de minute.

Tot în această pauză competițională UTA i-a dat loturilor naționale pe medicul Darius Mihart (U20) și pe preparatorul fizc, Vlad Nicoară (U21).

În sfârșit, Bătrâna Doamnă se mai poate lăuda și cu alți doi internaționali, de data aceasta trimiși la reprezentative africane. Fundașul central Ibrahima Conte a fost căpitan și integralist în meciurile amicale pe care Guineea le-a disputat cu Vanuatu (6-0) și Bermuda (5-1). În schimb Eric Omondi s-a întors cu coada între picioare de la acțiunea lotului Kenyei. Pe lângă că nu a jucat niciun minut, a și fost trimis mai repede acasă, din cauza unui conflict cu un coechipier.

Rămâne acum de văzut în ce condiții vor reveni toți internaționalii noștri de la loturi și dacă Mircea Rednic se va putea baza pe ei în partida de sâmbătă cu Universitatea Cluj.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți