Zece migranți ascunși în TIR-uri au fost depistați în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și  Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Siria, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Azi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere, pe ruta Bulgaria-Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 18 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Acțiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean turc, respectiv un român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau mobilier pentru societăți din Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, șapte  persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt patru cetățeni din Afganistan, doi din Siria și un cetățean din Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 46 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.