Weekend cu 112 de misiuni pentru pompierilor militari arădeni

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au participat în acest week-end de ore la un număr de 112 de intervenții, după cum urmează:

– 54 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 3 incendii- 36 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

– 16 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele

– 3 misiuni de acordare a asistenței persoanelor.

Din păcate, două persoane au decedat în urma unui incendiu produs în localitatea Andrei Șaguna

Reamintim populației:

– verificați sistemele de încălzire!
– curățați și reparații coșurile de fum!
– NU folositi instalații electrice improvizate sau cu defecțiuni!

Activități cu caracter preventiv împotriva COVID-19

Echipajele de la subunitățile de intervenție au desfășurat 8 misiuni de informare a populației privind respectarea regulilor de protecție individuala pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.