Voluntarii de la Salvamont-Salvaspeo Arad au avut două zile cu exerciții de salvare, speologice și montane, alături de alți colegi, în județul Bihor | FOTO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Salvaspeo România, cu participarea Serviciilor Publice Salvamont-Salvaspeo din județele Bihor, Arad, Cluj, Dâmbovița, Mureș și Hunedoara, a organizat în arealul comunelor Roșia și Remetea, județul Bihor, exerciții de salvare din Peștera Vacii, Peștera care cântă, faleza de la Stanul Gurguiat, de pe Cheile Cuților, și din Peștera Meziad.

Pe parcursul celor 2 zile consecutive  de program la exerciții au participat 37 de salvatori speologi și medici cu pregătire speologică.

Această acțiune face parte dintr-un program de pregătire periodică a echipelor de salvare speologică din România, fiind organizată cu scopul omogenizării și creșterii gradului de operativitate al acestora.

Echipele de intervenţie Salvaspeo sunt formate în mare parte din salvatori voluntari, civili, pregătiţi şi formaţi pentru salvări din zone greu accesibile şi dificile, care necesită o pregătire tehnică specifică, antrenament continuu şi echipamente de intervenţie speciale.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.