Vali Gheorghe şi Bărbuţ, variantele de winger pentru Rednic? Pe cine mai vrea UTA şi cine ar fi „pe făraş“

Sursă imagine: Facebook FCSB / digisport.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Unul dintre posturile pe care Mircea Rednic mai vrea jucători este cel de mijlocaş stânga. Deocamdată acesta este acoperit doar de Rareş Pop, Albert Stahl şi Robert Mustacă plus, la nevoie, Robert Dumitraşcu sau Andrej Fabry. Antrenorul UTA-ei vrea însă pe acea poziţie un fotbalist care stăpâneşte la perfecţie cerinţele postului şi are experienţă plus calitate dovedită.

Din informaţiile care au ajuns până la noi, Bătrâna Doamnă sondează pistele Valentin Gheorghe (FCSB) şi Cristi Bărbuţ (Hermannstadt). Vorbim despre doi jucători care au piedut primul 11 la echipele lor, tocmai de aceea UTA ar sonda terenul sperând că aceştia ar fi interesaţi să plece undeva unde au posibilitatea de a juca. Vali Gheorghe a revenit în vară din împrumutul la Umraniyespor dar deocamdată a prins doar 20 de minute în cele 4 meciuri jucate de trupa lui Elias Charalambous (3 în Superliga, unul în Conference League) în timp ce Bărbuţ, adus de Hermannstadt în iarnă de la Sepsi, nu s-a impus la Sibiu iar în acest sezon încă nu a fost folosit deloc de Marius Măldărăşanu. Sigur, vorbind despre jucători sub contract, UTA i-ar putea înregimenta doar sub formă de împrumut, formă însă care ar putea să-i convină în condiţiile în care poate împărţi cheltuielile salariale cu clubul mamă. Ar mai exista bineînţeles şi varianta ca unul dintre ei (pentru că nu credem că UTA îi va aduce pe amândoi) să se înţeleagă cu clubul de care aparţine pentru o reziliere şi astfel să semneze liber de contract cu Bătrâna Doamnă dar, cel puţin în cazul lui Vali Gheorghe, e greu de crezut că UTA şi-ar permite salariul solicitat de acesta.

În cărţi ar mai fi totuşi şi un jucător liber de contract. UTA încă n-a abandonat pista Mario Dulca din ce am aflat. Doar că, după părerea noastră, şansele să ajungem la o înţelegere cu fostul mijlocaş central al Chindiei sunt mici. Cota acestuia pe transfermarkt este de 750.000 de euro, este un nume destul de vehiculat în ultimii ani în fotbalul românesc şi ne este greu să credem că nu ar avea vreo ofertă mai bună decât cea pe care UTA este capabilă să i-o facă.

Un alt zvon, dar pe care chiar nu ne dorim să-l credem, este acela că Aradul s-ar interesa de un alt mijlocaş lateral cu ceva experienţă în prima ligă, este vorba despre Sebastian Chitoşcă. Problema e că acesta s-a retras (mai mult sau mai puţin oficial), de 4 ani ieşind din circuitul fotbalistic. După jucători aduşi de la echipe de amatori, asta ar fi culmea ca UTA să înregimenteze un jucător de care nimeni nu a mai auzit nimic de atâta timp.

Noutăţi ar putea apărea şi din interiorul actualului lot însă. Din informaţiile noastre, exasperat de halul în care se prezintă apărarea, Mircea Rednic ar fi solicitat conducerii clubului o schimbare de optică în ceea ce-l priveşte pe Andrei Chindriş. Ar fi, din punctul nostru de vedere, o mişcare normală pentru că e absurd ca echipa să nu se folosească de un fotbalist pe care nu doar că-l plăteşte, dar ca valoare este peste ceea ce avem acum în respectivul compartiment. La fel, am mai aflat şi că doi dintre jucătorii veniţi în această vară, Roganovic şi Leidsman ar fi epuizat rapid capitalul de răbdare şi încredere al antrenorului şi li s-ar fi propus sau urmează să li se propună o reziliere amiabilă a contractelor.

Evident, subliniem încă odată, toate cele de mai sus sunt informaţii cu o doză mai mică sau mai mare de probabilitate, ele ajungând la noi din surse neoficiale. În plus, mai trebuie să ţinem cont şi de faptul că de la interes sau intenţie şi până la materializare drumul este lung aşa că încă e devreme să începem să ne reconfigurăm componenţa lotului bazat pe aceste informaţii.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.