marți, 25 iunie, 2024

UTA va juca 4 meciuri cu porțile închise din cauza incidentelor de la meciul din deplasare cu Dinamo!

Distribuie articolul

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a tăiat în carne vie și le-a sancționat drastic pe Dinamo și pe UTA pentru incidentele de dinaintea ultimului meci din sezonul regulat, disputat pe Stadionul „Arcul de Triumf“ din capitală pe data de 8 martie. Iată textul complet al deciziei luate astăzi de această comisie:

„SC Dinamo 1948 SA vs. AFC UTA Arad – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancționează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei.
În temeiul art. 82.2 și 3.e și art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciulor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei.“

Reamintim că înaintea partidei amintite, mai multe torțe au fost aruncate dintr-un sector al tribunei a II-a, unde se afla un grup compact de ultrași dinamoviști, către sectorul oaspeților, unde pe lângă suporterii UTA-ei, se aflau și ultrașii celor de la CSA Steaua, înfrățiți cu cei ai UTA-ei. Incidentele au degenetat în momentul în care mai mulți ultrași dinamoviști au sărit în teren și s-au îndreptat către sectorul oaspeților, unde au fost întâmpinați de un alți ultrași steliști, care au sărit la rândul lor pe gazon. Transmisiunea tv a meciului a început chiar în momentul în care cele două grupuri s-au încăierat pe gazon, bătaia durând câteva zeci de secunde până ce forțele de ordine au intervenit și au despărțit combatanții.

Deși atât din imaginile surprinse cât și din declarațiile martorilor a reieșit că suporterii UTA-ei nu au fost implicați în încăierare, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a considerat că parte din răspunderea pentru incidente revine UTA-ei, dat fiind că ultrașii celor de la CSA Steaua, care au participat la respectivele incidente, se aflau în sectorul oaspeților. Decizia, una extrem de drastică, vine în contextul unor acțiuni evidente de destructurare a brigăzilor de ultrași implicate în incidente, fie că vorbim de huliganism sau de folosirea de materiale pirotehnice. Deocamdată până în acest moment clubul UTA nu a avut nicio reacție vizavi de o posibilă contestare a acestei hotărâri.

Dacă decizia comisiei de disciplină din cadrul FRF rămâne în vigoare, UTA va juca fără spectatori toate cele 4 partide din play-out pe care le mai are de disputat pe teren propriu.

Distribuie articolul

4 COMENTARII

  1. Pai vine la mine în tribuna fanii p lii din țiganime se bat și ma arzi pe mine care am abonament? Da sa ma pis pe înfrățirea voastră cu rahatii, da de când și cine e înfrățit?

  2. Celelalte două cluburi ce pedepse au primit ? Sau așa zisa F.R.F. ( Mafia F.R.F. ), n-are curaj să se atingă de Steaua și Dinamo. În acest caz, sau dacă primesc pedepse de doi bani, sunt tot mafioți că ei și scopul era că UTA să fie pedepsită pentru ” neobrăzarea” de-a fi în clasament unde e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți