UTA și-a asigurat serviciile fundașilor centrali Benga și Ilie pentru încă un sezon

Sursă imagine: uta-arad.ro

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Rând pe rând, UTA reușește să prelungească înțelegerile jucătorilor pe care îi consideră importanți și pe care conducerea clubului consideră că se poate baza în continuare în următorul sezon în prima ligă. Primul care a semnat prelungirea contractului a fost fundașul central Erico da Silva (31 de ani), acesta fiind urmat de portarii Florin Iacob (27 de ani) și Dragoș Balauru (31 de ani), iar mai apoi de fundașul lateral Marius Tomozei (30 de ani) și polivalentul Sorin Bustea (26 de ani).

Între timp, arădenii s-au despărțit de atacantul Albert Voinea (28 de ani) și „aripa” Denis Rusu (20 de ani), ambii ajunși la Cluj, primul la ”U”, iar al doilea la campioana CFR.

Iată că a venit astăzi rândul altor doi fotbaliști să semneze prelungirea contractelor pentru încă un sezon. Este vorba despre fundașii centrali Alexandru Benga (31 de ani) și Florin Ilie (28 de ani).

În cazul lui Benga, acesta a ajuns la UTA în vara anului trecut, liber de contract, după ce acestuia i-a expirat înțelegerea cu cei de la Chindia Târgoviște. Încă de la debutul în tricoul alb-roșu, Alex Benga s-a dovedit a fi un fundaș solid și sigur pe el, care a dat siguranță echipei. Din păcate însă, Benga s-a accidentat pe finalul sezonului regulat, ratând tot restul sezonului, inclusiv meciurile din play-out. Din declarațiile pe care fundașul le-a dat colegilor de la SportArad.ro, s-ar părea că acesta urmează să sufere o operație chiar în zilele următoare, intervenție chirurgicală ce ar urma să aibă loc la Munchen (Germania). Totuși, deși probabilitatea ca acesta să fie apt încă de la reunirea lotului este destul de mică, speranțele ca el să poată evolua încă din primul meci al noului sezon sunt destul de mari.

În ceea ce îl privește pe Florin Ilie, acesta tocmai a încheiat cel de-al doilea sezon în culorile Bătrânei Doamne. Ilie a ajuns la Arad în vara anului 2019, de la Sportul Snagov. În sezonul promovării, Ilie a jucat 28 de partide pentru UTA, însă odată cu promovarea, acesta a căpătat mai degrabă statutul de rezervă, fiind folosit mai degrabă pentru suplinirea absențelor lui Erico sau Benga. Odată cu accidentarea lui Benga, Ilie a prins prima echipă și în primele partide ca titular a avut evoluții relativ modeste, probabil și din cauza lipsei jocurilor, dar și din cauza lipsei de omogenitate alături de brazilianul Erico. Totuși, putem spune că, după câteva meciuri, Florin Ilie a părut a fi un alt fotbalist, având evoluții din ce în ce mai bune și dovedind că poate fi nu doar o rezervă bună, ci poate chiar un pretendent la un loc de titular. Una peste alta, Ilie a încheiat sezonul cu nu mai puțin de 20 de apariții în primul 11, iar într-una din partide intrând în minutul 21, în locul lui Alexandru Albu, acesta din urmă suferind o accidentare.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.