UTA și-a adus un nigerian de 22 de ani

Sport

Scris de Arad Obiectiv

UTA a semnat ieri un contract cu un fotbalist nigerian, în vârstă de 22 de ani, care vine pe deja obișnuita „filieră” lituaniană.

Philip Otele este „aripă” stânga, dar poate evolua la fel de bine și în banda dreaptă sau chiar în postura de atacant. Acesta a ajuns în cantonamentul UTA-ei din Antalya de la formația lituaniană Kauno Zalgiris, pentru care a evoluat în 70 de partide și pentru care a înscris de 13 ori, reușind și 5 pase de gol. Otele are, dacă putem să-i spunem așa, chiar și puțină experiență în cupele europene, bifând minute în preliminariile Europa League, împotriva lui Apollon Limassol (Cipru) și FK Bodø/Glimt (Norvegia), dar și în preliminariile Conference League, împotriva celor de la Europa FC (Gibraltar) și a celor de la The New Saints (Țara Galilor).

Înainte de a ajunge în Lituania, Philip Otele a trecut pe la Teesside University şi Wolvinston FC, însă nici măcar Google nu reușește să ne lămurească despre cât de „inferioare” sunt ligile în care evoluează cele două formații engleze, astfel că cel mai probabil este vorba despre două echipe de amatori. Totuși, asta nu înseamnă că Philip Otele nu a progresat suficient de mult pentru a fi măcar un fotbalist decent pentru nivelul Ligii 1. Rămâne de văzut dacă și ce va demonstra tânărul jucător nigerian.

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu UTA Arad. Abia aştept să am un impact în această echipă şi să îmi ajut colegii, antrenorii şi pe toată lumea implicată. Cred că avem o echipă foarte bună, cu un staff bun în jurul nostru. Nu am vorbit cu jucătorii care au evoluat în Lituania şi sunt acum la UTA(Vorobjovas, Baravykas, Laukzemis), dar am jucat împotriva lui Vorobjovas. Am rugat câţiva oameni să îi contacteze pentru a lua informaţii despre UTA şi despre cum sunt lucrurile aici, iar ei s-au întors cu păreri pozitive, iar acest lucru este important pentru mine. Cantonamentul este foarte bun, avem facilităţi excelente, ne antrenăm de două ori pe zi. Abia aşteptăm primul joc oficial, sunt convins că toată lumea va fi pregătită. Fanilor le transmit să îşi păstreze încrederea în noi pentru că le vom aduce victorii şi vom accede în play-off” , au fost primele cuvinte ale lui Philip Otele după semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.