luni, 15 iulie, 2024

UTA și-a adus un fundaș din Coasta de Fildeș. Să fie înlocuitorul lui Abeid?

Distribuie articolul

UTA tocmai a anunțat noaptea trecută că a semnat cu un fotbalist din Coasta de Fildeș. Este vorba despre Kouya Mabea, fotbalist în vârstă de 25 de ani, născut la Abidjan, care în principiu joacă pe postul de fundaș stânga. Acesta este al doilea fotbalist care vine la Arad tocmai din Israel, după atacantul Loai Halaf.

Mabea a început fotbalul profesionist în țara sa natală, la Société Omnisports de l’Armée, iar în 2018, pe când avea puțin peste 19 ani, acesta era cumpărat de către portughezii de la Vitória Guimarães, club la care a activat la echipele de juniori și tineret. În vara anului 2020, Mabea era transferat gratuit de către belgienii de la KVC Westerlo, club care la acel moment se afla în liga secundă din Belgia. Două sezoane mai târziu, Westerlo promova în Jupiler Pro League, însă Mabea a jucat doar 4 minute în prima ligă belgiană. Vara anului 2023 i-a adus un transfer în Israel, la Hapoel Hadera, tot din postura de jucător liber de contract. Ce s-a întâmplat în continuare cu ivorianul este puțin ciudat, deoarece acesta a devenit imediat titular la Hapoel Hadera, bifând 15 partide din 20 posibile într-un tur de campionat, însă fiind pus pe „liber” de către club după doar jumătate de an. A urmat apoi transferul în liga secundă israeliană, la Hapoel Rishon leZion, în luna februarie a acestui an, unde din nou a fost om de bază, titular, dar unde din nou a stat doar câteva luni, deoarece clubul nu i-a prelungit înțelegerea, deși exista o clauză de prelungire, devenind astfel liber de contract și ajungând în aceste zile la UTA.

Kouya Mabea este cotat la 200.000 de euro de către cei de la Transfermarkt și, după cum spuneam, postul său de bază este cel de fundaș stânga, fiind jucător de picior stâng. Fizic, acesta pare un jucător destul de solid, iar înâlțimea sa este de 1.77m. Un aspect pozitiv este faptul că, cel puțin pe site-urile de specialitate, acesta nu apare având în dreptul său accidentări, cel puțin nu de când a ajuns în Europa.

Transferul ivorianului Mabea ne face totuși să mai tragem o concluzie, aceea că jamaicanul Kemar Lawrence nu mai rămâne la UTA. Un lucru destul de ciudat, dacă ne gândim că la finele sezonului trecut antrenorul Mircea Rednic afirma că îi place de Lawrence și că acesta va continua la Arad și în acest sezon. Totuși, după ce toată lumea a plecat în vacanță, jamaicanul n-a mai revenit la echipă, însă motivele nu sunt clare, cel puțin deocamdată. Astfel, este foarte probabil ca Mabea și Răzvan Trif să fie opțiunile pentru postul de fundaș stânga în sezonul următor.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți