UTA s-a mișcat repede, după „expulzarea” lui Tomozei. Constantin Dima este noua achiziție a „Bătrânei Doamne”

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Constantin Dima a devenit jucătorul UTA-ei. Apărătorul român a ajuns luni dimineaţă la Arad, iar ulterior a fost prezent și la şedinţa de pregătire.

„Ieri am aflat despre interesul UTA-ei pentru mine. Nu am stat foarte mult pe gânduri, mi s-a părut o idee și o echipă care mă poate dezvolta în cariera mea de jucător. În pofida ofertelor pe care le-am avut din străinătate am ales UTA, un club mare, de tradiție, cu fani extraordinari, cu un stadion absolut superb. A contat foarte mult că știu staff-ul tehnic, îl apreciez și chiar am fost foarte încântat să lucrez cu ei. Am urmărit meciurile UTA-ei, am văzut cum s-a creat emulația în jurul echipei, cu suporterii care sunt lângă echipă și îi susțin din toate punctele de vedere, atât acasă, cât și în deplasare. Obiectivul grupului este accederea în playoff și să construim o echipă cât mai unită. Eu m-am antrenat cu doi preparatori, unul pe parte fizică și unul în sala de forță . Clar nu sunt la nivelul pe care mi l-aș dori, nu m-am pregătit constant cu o echipă, lucru care contează. În cel mai scurt timp, cu o pregătire bună, o să pot să joc. Voi intra în momentul în care domnul Balint consideră că sunt pregătit”, au fost primele cuvinte ale lui Dima, imediat după transferul la UTA.

La rândul său, antrenorul Gyuszi Balint spune: „Când s-a ivit această oportunitate de a-l semna pe Constantin Dima, n-am ezitat pentru că este un jucător tânăr, un jucător de picior stâng, polivalent, care poate evolua atât fundaș central, fundaș stânga și chiar mijlocaș la închidere. Este un fotbalist român care cunoaște foarte bine campionatul nostru și consider că avem multe avantaje prin aducerea lui. Calitățile lui l-au recomandat pentru acest tranfer, sperăm să aducă acel plus mai ales în compartimentul defensiv. Aveam nevoie de un jucător de picior stâng care să poată evolua şi în lateral. Din toate punctele de vedere, aducerea lui Dima este un transfer reușit”.

Pe unde a jucat Dima

Dima este crescut de Dinamo București, iar în sezonul 2017-2018 a fost împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe, unde a bifat 25 de partide. În următorul sezon, Gheorghe Hagi l-a cumpărat pe Constantin Dima la Viitorul, însă fundașul a fost folosit într-o singură partidă, în Cupa României, fiind vândut, în același sezon, la Astra Giurgiu. Sezonul 2019-2020 a fost probabil cel mai bun pentru Dima, acesta fiind om de bază la Astra. În luna ianuarie a acestui an, tânărul fundaș român era cumpărat de ucrainienii de la Desna Chernigiv, dar acesta nu a reușit să se impună în echipa ce evoluează în prima ligă din Ucraina, bifând o singură partidă. În vara acestui an a fost pus „pe liber” de Desna Chernigiv, astfel că, cel mai probabil, debutul la UTA nu va fi unul imediat, fotbalistul de 22 de ani venind după luni bune de inactivitate.

Totuși, Constantin Dima poate fi un fundaș de perspectivă pentru Gyuszi Balint, vârsta fiind de partea acestuia și mai ales că evoluțiile bune pe care acesta le-a avut în tricoul Astrei i-au adus fundașului inclusiv o partidă în tricoul Naționalei U21.

În acest moment, Dima este cotat de către specialiștii de la Transfermarkt la 600.000 de euro, fiind astfel al doilea cel mai bine cotat fotbalist din lotul Bătrânei Doamne, după portarul Florin Iacob (800.000 de euro) și la egalitate cu atacantul croat Filip Dangubic.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.