UTA – Poli Iaşi e arbitrat de Florin Andrei. Istvan Kovacs e la VAR!

Sport

Scris de Giuliano Junc

UTA şi Politehnica Iaşi se înfruntă mâine de la ora 18:30 pe Arena „Francisc Neuman“ în uvertura etapei a 4-a a Superligii. Meciul va fi condus la centru de Florin Andrei din Târgu Mureş, un arbitru de 37 de ani, care a arbitrat-o în carieră pe UTA de 13 ori, bilanţul fiind de 5 victorii ale echipei noastre, 4 remize şi 4 înfrângeri. În Liga 1 însă UTA este neînvinsă cu Florin Andrei la centru, ultimul meci condus de acesta pe stadionul arădean fiind acel 1-1 cu FCU 1948 înregistrat în ultima etapă a play-out-ului sezonului trecut. Pe ieşeni Andrei i-a fluierat de 8 ori, cu el la centru Poli din Moldova având bilanţ negativ: 3 victorii şi 5 înfrângeri. De la ultimul meci condus de acesta plăieşii însă au amintiri plăcute deoarece au învins Dinamo în deplasare în play-off-ul ediţiei trecute a ligii secunde. Va fi al doilea meci pe care arbitrul mureşean îl va conduce în acest sezon, după FC Botoşani – Petrolul 1-1 în etapa 2.

Vestea mai puţin plăcută este aceea că în camera VAR se va afla Istvan Kovacs. Ultima experienţă a UTA-ei cu oficialul FIFA în camera de supraveghere a deciziilor de arbitraj, a fost una de foarte tristă amintire: partida din semifinalele Cupei de la Cluj, pierdută cu 1-0 în faţa Universităţii. Atunci Kovacs l-a influenţat pe centralul Horia Mladinovici să îşi schimbe două decizii pe care acesta le luase corect în teren: acordarea unui gol valabil marcat de Postolachi şi neacordarea de penalty la o intervenţie în careu a lui Ubbink. Să sperăm că mâine nu vom mai asista la astfel de puseuri de orgoliu ale (altfel) valorosului arbitru internaţional care, din păcate, s-a remarcat şi prin meciuri stricate (cu precădere în România) din cauza obsesiei de a ieşi cu orice preţ în evidenţă.

Componenţa completă a brigăzii de arbitri şi a oficialilor de la partida de mâine este următoarea:

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.