vineri, 14 iunie, 2024

UTA lovește, rezistă și câștigă

Distribuie articolul

În analiza prezentată zilele trecute referitoare la lupta pentru ultimul loc de play-off, punctam faptul că la final va rămâne deasupra liniei echipa care va reuși să fie cea mai eficientă, să scoată maximum din fiecare meci. În condițiile în care UTA nu a avut o evoluție foarte spectaculoasă, ofensivă, efervescentă, este remarcabil faptul că echipa noastră a reușit să câștige toate cele trei puncte, într-o manieră clasică pentru o echipă matură: a arătat pragmatism în fața porții adverse (un gol din două ocazii foarte mari) și a rezistat din punct de vedere defensiv, acolo unde deși a lăsat impresia că este dominată, pe alocuri copios, la final numărul ocaziilor foarte mari din dreptul adversarilor nu a fost unul care să ducă neapărat la concluzia că deznodământul partidei este nedrept.

Sigur, oaspeții pot clama în favoarea lor statistica, acolo unde au avut cifre clar superioare la posesie, șuturi, cornere etc însă Petrolul nu a amenințat poarta lui Iacob decât prin șuturi de la distanță, ce-i drept unele dintre ele periculoase. Ișfan și Grozav cu două finalizări din poziții incomode și Irobiso cu o reluare slabă cu capul au semnat singurele amenințări din interiorul careului semnate de „găzari“. Aceasta spune multe despre jocul foarte bun făcut de linia defensivă a UTA-ei, impresionând în special trioul Benga – Stolnik – Iacob. Benga a fost ireproșabil iar ceilalți doi au fost de asemenea la înălțime dar au avut și câte o eroare de fiecare, acoperită cu spirit de echipă și sacrificiu de colegii lor. Poate mai puțin reușită a fost ziua mijlocașilor noștri centrali. Fără să facă un meci slab, având destule reușite în joc, cuplul Freitas – Mihai nu a reușit să „țină“ sus centrul de greutate al echipei, îngăduind oaspeților să pună presiune pe careul nostru în perioade prelungite de timp. De asemenea, numărul mare de șuturi de la distanță expediate de jucătorii Petrolului, din situații în care erau nemarcați, este un alt aspect care arată că acolo în fața liniei defensive au fost ceva probleme.

Nici ofensiva nu a avut astăzi o zi grozavă însă și-a câștigat dreptul la aplauze prin angajamentul de care au dat dovadă pe parcursul meciului. Singurul care a avut realizări însă a fost Omondi, care a semnat fără excepție toate fazele periculoase ale echipei noastre: a tras de două ori foarte periculos de la distanță, a pătruns de 2-3 ori individual în careu dar nu a fost suficient susținut și, cel mai important, a expediat acea centrare „parșivă“ din lovitură liberă în prelungirile primei reprize, care l-a determinat pe Zima să greșească decisiv. Altfel, Fabry, Micovschi sau Luckassen au jucat sub nivelul lor obișnuit, fiind fie devansați de oamenii care-i luaseră în marcaj fie inexacți în decizii și execuții.

Victoria UTA-ei este cu atât mai prețioască cu cât echipa noastră a fost inferioară azi și la capitolul bancă. Dacă odată cu debutul schimbărilor la capătul unei ore de joc, Petrolul a devenit tot mai periculoasă cu Irobiso, Grozav sau Bratu, soluțiile la care a apelat antrenorul UTA-ei s-au dovedit a fi sub nivelul titularilor: Tudorie a greșit aproape toate mingile jucate, Morar a fost inexistent pe teren iar tânărul David a părut total depășit de importanța meciului, greșind grav de câteva ori la centrul terenului iar apoi ratând inexplicabil o uriașă ocazie de a face 2-0.

Singurul lucru important este însă până la urmă faptul că UTA a rezistat; cu spirit de echipă, jucătorii și-au acoperit unii altora minusurile ori ziua mai puțin fastă a unora, au știut să își pună în evidență avantajele și iată, reușesc să câștige al 4-lea meci dintre ultimele 5 și să se plaseze într-o poziție foarte avantajoasă în această luptă pentru play-off. La fel de adevărat este că dacă vrea să obțină ceva și din meciul din Giulești, ceea ce a arătat astăzi nu va fi suficient pentru echipa noastră. E nevoie de o creștere de calitate în joc și, având în vedere cum a jucat UTA în multe dintre deplasările grele din acest sezon, putem spera ca miercuri să vedem o față diferită a echipei, care să ducă spre un rezultat pozitiv și în acel meci.

UTA – Petrolul 1-0 (1-0)

Superliga, Sezon regular, Etapa 27
Sâmbătă 24 februarie 2024, ora 14:00
Arad, Arena „Francisc Neuman“

A marcat: Freitas (45+1)
Cartonașe galbene: Benga, David, Tudorie / Berisha, Țicu

UTA: Iacob (cpt) – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – Freitas, Mihai (75. David) – Micovschi (76. Lopez), Fabry (60. Morar), Omondi (90+4. Pedro) – Luckassen (60. Tudorie). Rezerve: Kucher – Iurasciuc, Trif, Vulturar, Pop, Stanciu. Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul: Zima – Garutti, Seto (86. Jyry), Huja – Dumitriu (75. Radu), Hanca (61. Irobiso), Jair, Țicu (cpt) – Ișfan (61. Grozav), Berisha, Musi (61. Bratu). Rezerve: Eșanu, Bălbărău – Paraschiv, Dumitrache, Răducan. Antrenor: Florin Pârvu

Arbitru central: Marian Barbu (Făgăraș)
Asistent 1: Raul Ghiciulescu (Lugoj)
Asistent 2: Stelian Slabu (Brașov)
Oficial 4: Marius Omuț (Satu Mare)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei)
Asistent VAR: Ioan Corb (Satu Mare)
Observator arbitraj (FRF): Szekely Zoltan (Satu Mare)
Observator joc (LPF): Ioan Mărginean (Alba Iulia)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți