UTA l-a „semnat“ pe Reagy Ofosu, jucător care nu a mai jucat un meci oficial de 11 luni!

Sursă imagine: digisport.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Așa cum am anunțat deja de ieri, la UTA continuă experimentele bizare în materie de jucători. Cel mare nou se numește Reagy Ofosu, un jucător ofensiv de bandă de 31 de ani, care nu a mai jucat niciun meci oficial din 18 octombrie 2022 când era integralist într-un meci de Cupa Greciei disputat în tricoul echipei sale de atunci, Ionikos Nikeas.

German de origine ghaneză, Ofosu are un nume cât de cât cunoscut în fotbalul românesc, unde a activat timp de două sezoane. Era adus în iulie 2019 de FC Botoșani din Ungaria de la Haladas și avea să aibă prestații bune în tricoul moldovenilor, pentru care reușea ca în 44 de meciuri să marcheze 7 goluri și să dea 8 pase decisive. În octombrie 2020 era cumpărat de Universitatea Craiova însă experiența din Oltenia nu a fost nici pe departe una la fel de reușită. Afectat și de o accidentare care l-a ținut trei luni pe tușă, cifrele lui Ofosu în Bănie au fost modeste față de așteptări: 23 de meciuri, 4 goluri și o pasă decisivă. Cu toate aceste Craiova a reușit să își scoată banii pe jucătorul german, pe care îl vindea în august 2021 la Bursaspor, cu aceeași sumă cu care l-a achiziționat de la Botoșani: 150.000 de euro.

De aici încolo însă cariera jucătorului o va lua serios la vale. După 4 meciuri ca titular a pierdut echipa urmând să mai joace doar din postura de rezervă și din ce în ce mai puține minute, pentru ca primăvara anului 2021 să îl găsească în afara lotului. Bursaspor îi reziliază contractul iar în vara anului trecut semnează cu grecii de la Ionikos Nikeas de care am și amintit deja. În Elada va juca însă doar 4 partide iar în iarnă schimbă continentul, mergând în Arabia Saudită la echipa de ligă secundă Ohod Club unde însă nu a jucat niciun minut!

Practic, în ultimii 2 ani, de când a plecat de la Craiova, Ofosu a bifat doar 22 de apariții în meciuri oficiale, majoritatea din postura de rezervă și în același interval a marcat un gol și a dat o pasă decisivă!

Să mai spunem despre Ofosu că este născut la Hamburg și a avut parte de un început de carieră solid, fiind format la copiii și juniorii lui Hamburger SV. N-a jucat însă niciun minut pentru prima echipă, de unde a plecat la Ingolstadt însă nici acolo nu a reușit să debuteze în fotbalul profesionist german. O va face abia în Liga 3 la Chemnitzer, singurul club unde, la nivel de seniori a stat mai mult de un an. A încercat apoi să își găsească un rost în fotbalul de prim nivel european dar nu și-a găsit locul niciunde, deși cluburi care i-au oferit șanse au fost destule: Grödig (Austria), Nijmegen (Olanda), Istra (Croația), Spartak Trnava (Slovacia) sau Haladas (Ungaria).

Ofosu vine acum la UTA pentru a le crea concurență lui Rareș Pop, Stahl și Micovschi. De asemenea în acea poziție în ultima vreme a mai fost introdus și juniorul Stanciu dar mai poate juca și Dumitrașcu. Tot pe acel post au început sezonul la UTA tinerii Mustacă și Negoescu dar la primul s-a renunțat iar al doilea a fost trimis împrumut. Străin fiind, Ofosu ar trebui să fie teoretic peste cei menționați, mai ales că și cheltuieilile cu salarizarea lui și cu ce mai ajunge în conturile impresarului, sunt superioare. Ținând cont de cariera de până acum a lui Ofosu, de vârsta lui dar mai ales de ultimele sale experiențe, e aproape imposibil de găsit un argument care să susțină speranța că pentru UTA ar putea reprezenta un plus un jucător care, repetăm, nu a mai jucat un meci oficial de 11 luni! Se poate aduce argumentul că Mircea Rednic l-a testat ieri și azi la antrenamente și cu ochiul specialistului a dat undă verde pentru semnarea lui. Totuși, ținem să aducem aminte celor care poate au uitat, că tot Mircea Rednic l-a avut nu două zile ci o săptămână pe Leidsman la antrenamente pentru ca la o lună după ce a fost semnat contractul să îl treacă pe linie moartă și să ceară alt atacant.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.