UTA l-a pierdut pe Roger, care a semnat cu CFR Cluj. Ce spune conducerea clubului arădean

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Temerile fanilor arădeni s-au adeverit joi, când impresarul Bogdan Apostu a anunțat că brazilianul Roger a semnat cu cei de la CFR Cluj. Astfel, UTA își pierde unul dintre cei mai importanți jucători din acest sezon.

„Roger va fi noul jucător al lui CFR Cluj, campioana României în ultimii 4 ani! Un jucător pe care FGA l-a descoperit în Brazilia, în urmă cu câțiva ani, care consolidează proiectul și motto-ul nostru: #creatingopportunities (crearea de oportunități). Bravo, Roger, meriți tot ceea ce ți se întâmplă!”, a fost mesajul (în limba engleză) postat de Bogdan Apostu pe pagina sa de Facebook.

Roger a ajuns la Arad în urmă cu puțin mai bine de un an, pe 3 ianuarie 2021, de la Riga FC (Letonia), însă aventura sa în Europa a început în Albania, unde a jucat la formațiile FK Kukësi și KS Kastrioti Krujë. Înainte de aventura sa europeană, Roger a jucat doar în Brazilia, la Vila Nova, Botafogo, Goiânia și Atlético Clube Goianiense.

Totuși, brazilianul va ajunge la Cluj abia din vara acestui an, atunci când i se termină contractul cu UTA. Rămâne de văzut însă dacă Roger va mai fi un jucător de bază pentru Gyuszi Balint, în condițiile în care acesta se află în ultimele luni de contract și din moment ce e foarte clar că, din vară, el va fi fotbalistul altei echipe din aceeași competiție.

Roger a îmbrăcat tricoul roș-alb de 44 de ori în Liga 1 și de două ori în Cupa României, reușind să marcheze de cinci ori și să ofere colegilor săi șase pase decisive.

Înainte de a ajunge la UTA, fotbalistul brazilian era cotat de cei de la Transfermarkt la 300.000 de euro, iar în acest moment cota sa aproape că s-a dublat, ajungând la 550.000 de euro.

„Clubul nostru respectă și înțelege decizia jucătorului Roger Junio Rodrigues Figueira de a semna cu un alt club din sezonul următor, este dreptul și alegerea lui fiind în ultimele 6 luni de contract. Clubul cu care a semnat, a oferit o sumă mult, mult peste suma oferită de clubul nostru pentru prelungirea contractului, atât salarial cât și primă la semnătură”, a fost mesajul conducerii UTA-ei, după aflarea veștii că Roger a decis să semneze cu CFR Cluj.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.