UTA încearcă să profite de turbulențele din Giulești

Sport

Scris de Giuliano Junc

Etapa a 28-a a debutat ieri și printre rezultatele primei zile se află și unul care o avantajează pe echipa noastră. Hermannstadt, cu care UTA se află la egalitate de puncte și în luptă directă pentru ocuparea ultimului loc de play-off, a fost învinsă în deplasare de Dinamo, astfel că Bătrâna Doamnă are șansa de a lua fața la puncte sibienilor lui Măldărășanu. Însă și echipa noastră are un duel foarte dificil în seara asta, pe terenul Rapidului, echipă care se află în luptă pentru titlu, lansându-se în acest început de an într-o adevărată cursă de urmărie a FCSB-ului.

Giuleștenii au suferit însă etapa trecută un neașteptat duș rece, fiind învinși cu 3-1 la Iași. După meci suporterii i-au gonit pe jucătorii veniți să salute galeria iar momentele tensionate abia începeau. Un imens scandal a izbucnit a doua zi după ce în mediul online au apărut fotografii cu rapidiștii Albu și Borza petrecând într-un club din Iași, la câteva ore după înfrângerea echipei lor. Drept urmare, cei doi au fost amendați de club și trimiși la echipa a doua. Rămâne de văzut dacă toată această atmosferă tensionată îi va mobiliza pe jucători, în ideea de a se revanșa față de suporteri și de a nu pierde complet șansele de a mai se implica în lupta pentru titlu sau dimpotrivă, va afecta concentrarea lor, cu impact asupra jocului și rezultatului.

UTA este prima echipă care poate profita de o asemenea situație și, cel puțin rezultatele arată că Bătrâna Doamnă este capabilă să le strice o nouă seară suporterilor de lângă Podul Grant. Echipa noastră are 5 meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care 4 au fost victorii și, după ce aproape întreg sezonul regular a cochetat cu locurile de baraj, a devenit în acest moment o echipă cu șanse foarte mari la calificarea în play-off; o calificare ale cărei calcule nu includ neapărat partida din această seară însă eventualul punct sau chiar eventualele puncte câștigate ar aduce-o și mai aproape de obiectiv; asta pe lângă satisfacția enormă produsă fanilor ei, care, așa cum bine știm, nu au deloc la inimă Rapidul și suporterii săi.

Niciunul dintre titularii din victoria cu Petrolul nu are probleme cu suspendările sau accidentările, astfel că sunt șanse mari ca deseară să vedem în teren aceeași formulă din meciul de sâmbătă. Nu neapărat pentru că atunci UTA ar fi avut o prestație strălucitoare dar variantele de înlocuire nu sunt neapărat ofertante. Rezervele intrate în meciul amintit au dezamăgit iar în afară de asta antrenorul mai are și ceva probleme de lot: Conte își ispășește ultima etapă de suspendare, Rareș Pop și Vulturar au clauze în contractele de împrumut de la Rapid care-i împiedică să joace în acest meci (spre deosebire de Micovschi, și el aparținând de giuleșteni, dar care poate juca) iar Stahl este și el încert din cauza accidentării suferite în partida cu Voluntari. De partea cealaltă, pe lângă menționații Albu și Borza, Cristiano Bergodi nu se poate baza pe accidentații Käit, Emmers și Onea.

Așa cum ați putut afla dintr-un material apărut ieri pe site-ul nostru, meciul din această seară va fi arbitrat de piteșteanul Cătălin Popa. La VAR se va afla Rareș Vidican (Satu Mare). Rapid – UTA începe la ora 21:00 și este transmis în direct de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Ca de obicei publicația noastră va acoperi desfășurarea meciului în format live text.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.