vineri, 19 iulie, 2024

UTA i-a vândut pe Rareș Pop și Aly Abeid dar l-a repatriat (provizoriu) pe Vulturar

Distribuie articolul

Patru luni doar îl vom mai vedea pe tânărul Rareș Pop în tricoul UTA-ei. Cel mai promițător tânăr jucător al momentului produs de Academia UTA, a semnat astăzi un contract pe 5 sezoane și jumătate cu Rapid. Se va alătura giuleștenilor abia din vară, urmând ca până atunci să rămână sub formă de împrumut acasă la Arad, unde pe lângă activitatea sa sportivă, se pregătește intens și pentru examenul de Bacalaureat pe care-l va susține în caliate de absolvent al Colegiului Național „Moise Nicoară“. Conform declarațiilor unuia dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, în schimbul său UTA va încasa 700.000 de euro și 20% dintr-un viitor transfer, însă atât suma fixă cât și procentul vor fi împărțite în două de UTA și Atletico.

Astfel, pentru restul sezonului UTA va avea în lot nu mai puțin de 3 jucători împrumutați de la Rapid: Claudiu Micovschi, Rareș Pop și Cătălin Vulturar, care a semnat astăzi cu UTA până la finalul sezonului. Rapid l-a cumpărat pe Vulturar în urmă cu aproape două săptămâni de la Lecce (unde a jucat doar pentru echipa de tineret cu care anul trecut a ieșit campion al Italiei) dar a preferat iată să-l lase pe tânprul mijlocaș de 19 ani să-și facă „rodajul“ pentru fotbalul de seniori acasă la Arad. Vulturar s-a aflat în mijlocul unei controverse recente după ce la revenirea în țară a declarat că Rapid are „cei mai frumoși suporteri din țară“ și că abia așteaptă să învețe imnul Rapidului. Declarațiile sale nu au fost primite deloc bine de fanii UTA-ei, fiind bine cunoscută animozitatea dintre aceștia și suporterii giuleștenilor.

În ceea ce privește al doilea jucător care a parafat astăzi despărțirea de UTA, acesta este Aly Abeid. Fundașul stânga avea deja o înțelegere cu CFR Cluj valabilă din vară însă echipa din Gruia l-a vrut mai repede și astfel s-a înțeles cu UTA pentru o sumă de 100.000 de euro, care va fi plătită în două tranșe, una acum și una în luna martie. Astfel. cele 35 de minute jucate astăzi de Abeid în remiza cu Botoșani, au fost ultimele în tricoul Bătrânei Doamne pentru căpitanul echipei naționale a Mauritaniei. Aly Abeid pleacă mâine spre Cluj lăsând în urmă 45 de apariții în meciuri oficiale pentru UTA, meciuri în care a reușit să înscrie o dată și să ofere de trei ori pase decisive la golurile echipei sale.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți