UTA aşteaptă doi jucători din Bundesliga… austriacă

Sport

Scris de Giuliano Junc

Antrenorul UTA-ei, Mircea Rednic, a anunţat astăzi că echipa sa va fi întărită cu doi jucători care ar urma să sosească din prima ligă a Austriei, Admiral Bundesliga. Unul dintre ei este atacant şi este aşteptat la Arad în această seară iar celălalt e „winger“ şi ar urma să ajungă în România până duminică.

Cum în acest caz nu avem nicio informaţie despre identitatea celor doi, nu putem decât să aşteptăm sau să facem o mică investigaţie pe baza celor spuse de antrenor despre cei doi. Şi dacă în privinţa jucătorului de bandă „aria de selecţie“ e mult prea mare, când vine vorba despre atacant, antrenorul UTA-ei a dat câteva informaţii interesante pe baza cărora am reuşit să ajungem la trei rezultate posibile.

Am aflat aşadar că noul atacant are talie bună, are şi viteză şi poate îndeplini atât rolul de vârf de forţă cât şi de cel de atacant mai combinativ. În plus, în acest start de sezon „a dat şi goluri“. Pornind de la aceste date am căutat atacanţii din Bundesliga austriacă ce au o înălţime între 1,80 şi 1,90 şi care în cele trei etape de campionat plus un meci de cupă jucat până acum, au marcat cel puţin 2 goluri. Ţinând cont de statutul, bugetul şi maniera în care face UTA transferurile, am exclus jucătorii care mai au contract pe mai mult de un an sau care aparţin de bogata Red Bull Salzburg ori care au o valoare de piaţă de peste 1 milion de euro deoarece este aproape imposibil să ne imaginăm că un asemenea jucător ar putea ajunge la Arad. Şi iată la ce variante am ajuns

Lukas Fridrikas – atacant la Austria Lustenau. Are 25 de ani, 1.80 înălţime şi poate juca şi pe postul de aripă dreapta. A venit liber de contract în vara anului trecut şi înţelegerea cu echipa sa expiră în vara lui 2024. A început în trombă sezonul marcând de 2 ori în campionat şi de 4 ori în cupă (toate golurile într-un singur meci). Are 700.000 cotă pe transfermarkt şi pare ciudat ca Austria Lustenau să accepte să se despartă de un asemenea jucător dar, aşa cum UTA l-a luat pe Holst profitând de nişte restanţe salariale pe care clubul acestuia le avea faţă de el, poate ca o nouă şansă de genul acesta să surâdă Bătrânei Doamne. Fridrikas pare totuşi un jucător care ar solicita serios bugetul de salarii al Bătrânei Doamne, mai ales ţinând contă că e la o vârstă optimă pentru performanţă.

Maximilian Ertrup – atacant la TSV Hartberg. Are 26 de ani, 1,86 înălţime, a marcat 4 goluri în acest start de sezon (2 în campionat, 2 în cupă) şi are o cotă de doar 100.000 de euro pe transfermarkt. Ţinând cont că are un contract ce expiră în 2024, pare candidatul ideal. Problema este însă aceea că a semnat cu actuala sa echipă chiar în această vară. Ţinând cont de asta, doar nişte neînţelegeri premature între el şi clubul la care activează i-ar fi putut elibera drumul către UTA.

Guido Burgstaller – atacant la Rapid Viena, cu un cv interesant, care cuprinde nume precum Cardiff, Nuernberg, Schalke sau St. Pauli. Are şi o cotă de piaţă pe măsură, de 1 milion de euro. La fel de adevărat e însă că are 34 de ani. Îi expiră contractul vara viitoare iar în acest start de sezon a marcat de două ori. Greu totuşi de crezut că un fotbalist cu o asemenea carte de vizită ar putea să-şi imagineze finalul de carieră la UTA.

Rămâne de văzut acum dacă vreuna dintre aceste variante se va dovedi cea reală ori antrenorul Bătrânei Doamne ne-a trimis intenţionat pe nişte piste false pentru a proteja identitatea jucătorului. Ar trebui să aflăm, dacă nu în seara asta, atunci cel târziu în cursul zilei de mâine. Chiar nu vrem să credem că vom asista la un nou episod din serialul „transferuri anunţate dar niciodată materializate”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.