luni, 24 iunie, 2024

UTA are în continuare interdicție la transferuri. Trei jucători străini au reclamat UTA la FIFA

Distribuie articolul

Play-Out-ul s-a încheiat de două săptămâni și, dacă echipa se află în vacanță, pentru staff-ul administrativ aceasta ar trebui să fie cea mai importantă perioadă, pentru că trebuie construit lotul pentru sezonul viitor. Dacă în ceea ce privește plecările avem deja o certitudine, Tibi Căpușă, în cazul venirilor încă nu avem nicio noutate, decât zvonuri. Și, ar putea să mai treacă ceva vreme până când UTA va anunța o nouă achiziție, asta pentru că înainte de a legitima noi jucători, conducerea este obligată să rezolve mai multe datorii ce au fost, se pare, (prea) mult amânate.

Așa cum puteți vedea din imaginea de mai jos, coform site-ului FIFA, UTA are în acest moment intedicție pentru trei perioade de transferuri. Asta înseamnă că nu poate legitima jucători noi, indiferent că aceștia vin de la alte echipe sau liberi de contract. Informația nu este neapărat nouă, având în vedere că UTA a primit această interdicție chiar de ziua clubului (18 aprilie) însă atunci interdicția apărea ca sancțiune din cauza litigiului cu un jucător, în timp ce acum, în cauză sunt nu mai puțin de 3. Nu doar că în ciuda afirmațiilor celor din conducere, UTA nu a rezolvat primul litigiu, dar între timp au mai apărut două, unul pe 10 mai iar al doilea trei zile mai târziu. Site-ul FIFA nu dă numele jucătorilor implicați dar putem bănui că este vorba despre trei jucători străini cărora UTA le-a reziliat contractul iar aceștia fie nu au acceptat condițiile rezilierii fie nu și-au primit banii promiși.

Atâta timp cât nu cunoaștem sumele pe care UTA trebuie să le plătească, nu putem aprecia cât de gravă este situația. UTA, la fel ca și alte cluburi, au mai trecut prin astfel de situații și până la urmă și-au plătit obligațiile iar interdicțiile au fost ridicate. Timp iarăși ar fi suficient deoarece campionatul începe abia spre sfârșitul lui iulie iar între timp, chiar sub interdicție, UTA poate semna contracte cu noi jucători doar că nu le poate înregistra la FRF. Însă, iar acest factor nu este deloc de neglijat, fotbaliștii pe care-i dorește clubul arădean ar putea avea rețineri în a semna cu un club aflat sub interdicție la transferuri, neavând nicio garanție reală că situația ar urma să fie rezolvată în timp util.

Probabil în următoarele zile Alexandru Meszar va declara prin presa centrală sau agreată că sunt exagerări, că sumele sunt minore, că suporterii pot să stea liniștiți și că problemele vor fi rezolvate. Sperăm și noi că vor fi rezolvate doar că nu putem să nu constantăm, ca de atâtea alte ori, că în timp ce neagă sau minimalizează problemele în presă, conducerea UTA-ei nu face nimic concret pentru a le rezolva. Din 18 aprilie a trecut o lună și jumătate iar în loc să se rezolve, problema s-a agravat.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

  1. Vede rezolve?! Vine Strambul și rezolva tot?! Nu e fiica sa impresar și va aduce iar pe banda rulanta! Despre ce vorbim?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți