UTA rămâne în Liga I: UTA Arad – Gaz Metan Mediaș 1-0

UTA ramane in Liga I UTA Arad – Gaz Metan Medias 1-0

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Mult, prea mult au așteptat fanii echipei UTA și toți arădenii terminarea stadionului. Și, pentru ei, dar și pentru ceilalți arădeni iubitori de fotbal, a fost un ultim an chinuitor, cu echipă în Liga I, cu stadion nou, dar cu meciurile văzute la televizor. Cel puțin frustrant.

Pentru cei ce nu știu, fotbalul în România s-a născut la Arad. Poate cândva, undeva prin parcarea magazinului unde odinioară a fost stadionul Vagonul, cineva va pune mai mult decât o placă comemorativă ca amintire, poate un mic monument închinat acestui sport inventat de englezi și dus la nivel de artă de brazilieni. Ar fi o frumoasă amintire pentru istoria fotbalului din Arad și din România.

Astăzi UTA a evitat barajul pentru rămânerea în Liga I, după victoria cu 1-0 cu Gaz Metan Mediaș. Pe un teren moale, UTA a controlat jocul pe tot parcursul întâlnirii, iar scorul de 1-0 nu reflectă în totalitate ce s-a întâmplat pe teren. Echipa arădeană a fost insistentă încă de la începutul partidei cu mai multe ocazii de a marca. Cea mai mare a fost în minutul 33 când David Miculescu a trimis mingea sub bară, de unde cu un reflex salvator a scos Pleșca. De altfel arădeanul Răzvan Pleșca a fost cel mai bun jucător al oaspeților, cel mai probabil, în ciuda înfrângeri echipei sale, va prinde un loc în echipa etapei.

Peste cinci minute, UTA a ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul. O combinație Hora – Antal – Vorobjovas, mingea ajunge iar la Hora, dar Pleșca a intervenit miraculos. În prima repriză portarul Iacob mai mult a șomat, la fel s-a întâmplat și în repriza a doua.

În repriza a doua UTA a intrat mai hotărâtă pe teren și ocaziile au început să curgă. Singurul gol al partidei a fost înscris de Liviu Antal, în minutul 50. David Miculescu, foarte bun azi, a centrat de pe stânga, Hora trimite cu capul în bară, mingea revine la Antal care șutează cu sete în plasă. 1-0! Pleșca a fost cu adevărat îngerul păzitor, păstrând diferența de un gol până la final.

Apoi continuă parada intervențiilor lui Pleșca. În minutul 61 Albu trimite cu capul în bară. Peste trei minute iarăși Albu trimite cu capul și Pleșca intervine salvator. În minutul 73 echipa arădeană mai înscrie prin Antal din pasa lui Hora, dar Hora a fost în ofsaid. În minutul 83 o nouă intrevenție a lui Pleșca, după ce Roger a scăpat singur cu el.

UTA a controlat și repriza a doua, dar Gaz Metan a fost ceva mai activă după primirea golului. Totuși nu a pus în pericol poarta apărată de Iacob.

După trei minute de prelungire jucătorii arădeni câștigă meciul și rămân în Liga I indiferent de ultimele rezultate din această etapă și etapa următoare. Galeria arădeană, care a încurajat permanent echipa din exterior, de la colțul terenului dinspre piața UTA, a cântat și sărbătorit împreună cu jucătorii după terminarea partidei.

Nu putem decât spera că în campionatul următor UTA să nu ne mai facă emoții, iar fanii și spectatorii să poată intra în număr mare pe stadion.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.