UTA Arad – FCSB 3 – 1: atunci când astrele se mai aliniază câteodată!

Sport

Scris de T.F.

Cu toate bilete vândute de câteva zile se anunța o atmosferă de mare derby, chiar dacă UTA era pe poziție retrogradabilă iar FCSB pe locul trei. Suporterii sunt vitali pentru echipele de fotbal, de multe ori sunt jucătorul în plus, dar la UTA face cât doi jucători în plus. Fanii pot face diferența între înfrângere și victorie iar în meciul cu FCSB au demonstrat acest lucru, au împins din nou echipa de la spate. Nu trebuie să subestimăm nici pe UTA, a făcut un meci foarte bun.

Cu o echipă cu multe absențe, în special linia de fund, UTA a avut de înfruntat una dintre cele mai ofensive atacuri din  SuperLiga. După pierderea lui Benga înainte de pauză lucrurile au devenit și mai complicate, era practic o misiune imposibilă pentru arădeni. Dar, mai sunt situații când astrele se aliniază și visele se împlinesc. Atmosfera de pe stadion a fost întreținută și de o galerie a echipei oaspete formată de aproximativ 200 de persoane, dominată de galeria arădeană. Terenul s-a prezentat în condiții relativ bune, chiar dacă a fost moale.

Au jucat formațiile:

UTA Arad: Kucher – Abeid, Erico, Benga Roger – Ubbink, Batha, Cascini- Rareș Pop, Milosevic, Otele. Rezerve: Balauru – Stahl, Dobrescu, Cibi, Anton, Barbosa, Paşcalău, Postolachi. Antrenor: Laszlo Balint.

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Șut, Edjouma –  Popescu, Olaru, Miculescu, Coman. Rezerve: Vlad – Crețu, I. Cristea, Ov. Popescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: –

Arbitri:

La centru: Florin Chivulete (Bucureşti)

La margine: Daniel Mitruţi (Craiova) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)

Arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Petruța Iugulescu (Buftea)

Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator FRF: Marian Ivan (Brașov)

În primele minute s-a jucat destul de puțin, meciul a fost întrerupt pentru mai multe faulturi de o parte și de alta, UTA fiind parcă mai agresivă, dar pe fondul unei posesii mai bune a bucureștenilor. Pe acest fond vine, destul de repede, deschiderea scorului, după ce în prealabil Edjouma a tras puternic pe lângă poartă. UTA deschide scorul în minutul 15, când Otele centrează pentru Milosevic și Tamm trimite în propria poartă. UTA – FCSB: 1 – 0!

Nu trec decât patru minute și FCSB egalează. Florinel Coman șutează excelent în minutul 19 din lateral dreapta, imparabil pentru Kucher. UTA – FCSB: 1 – 1! În continuare bucureștenii sunt la cârma partidei, UTA mai mult se apără. Notăm ocaziile lui Coman (min26) și același Edjouma în minutul 34, când Benga intervine la sacrificiu, când și se accidentează, fiind înlocuit înainte de pauză cu Anton. Toată lumea era convinsă că UTA va fi o pradă extrem de ușoară pentru FCSB, cu această apărare improvizată.

În ultimele cinci minute ale primei reprize UTA este mai prezentă în atac. În minutele 42 și 43 arădenii au două ocazii importante, ratate de Miosevic și Ubbink. Dar, în minutele de prelungire ne trece glonțul pe la ureche, Miculescu reia cu capul, fiind liber cu Kucher, dar ucrainianul are un reflex incredibil. La pauză UTA – FCSB: 1 – 1.

Tot stadionul era cu inima strânsă pentru repriza secundă, absolut nimeni nu bănuia ce avea să urmeze. În minutul 51 Coman ne dă iar emoții, dar trage în zid din lovitură liberă. Parcă nu era suficientă accidentarea lui Benga, în minutul 55 iese accidentat și Otele. Minutul 62 anunță că ceva se va întâmpla în continuare. Rareș Pop șutează foarte bine dar mingea este deviată de un fundaș al echipei oaspete.

În minutul 62 UTA trece în avantaj, Batha trimite o pasă superbă peste apărarea FCSB-ului și Postolachi marchează. UTA – FCSB: 2 -1! Bucureșteni încearcă să revină în jos, dar UTA este stăpână pe situație. Minutul 75 prevestește golul următor. Rareș Pop scăpat spre poartă este deposedat în extremis de Sorescu.

În minutul 77, același Rareș Pop centrează excelent în careu de unde Ubbink înscrie. UTA – FCSB: 3-1! Stadionul este în delir, este incredibil ce s-a întâmplat în jocul echipei arădene, cu toți titularii din apărare lipsă și o linie de fund improvizată. Dar, arădenii au gestionat foarte bine jocul și scorul este pe măsură.

Miculescu ne mai dă emoții în minutul 80, dar Kucher are un reflex de mare portar. Meciul este prelungit cu 9 minute, dar UTA gestionează excelent situația și cele trei puncte foarte prețioase rămân la Arad.

Nu putem să încheiem fără a remarca iarăși prestația fanilor arădeni, care au impresionat inclusiv ziariștii veniți de la Oradea, Timișoara, Lugoj sau București. UTA a făcut un meci foarte bun, chiar dacă a avut multe absențe pe mai multe posturi, impresionând publicul și spectatorii.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.