Toate punctele rămân la Arad: UTA Arad – FC U. Craiova SA 1948 • 2 – 1

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

După o seară bună (joi seara) pentru echipele românești în cupele europene, CFR Cluj și FCSB s-au calificat în grupele Conference League, revenim la noua noastră Superligă internă. Nu putem numi această „seară bună” o performanță, având în vedere ce echipe au eliminat CFR și FCSB, dar luând în considerare rezultatele din ultimul timp al echipelor românești când scot nasul în Europa, este un lucru de apreciat.

Revenind la competiția internă, UTA a primit vizita echipei FC U. Craiova SA 1948. Concitadina sa, Universitatea Craiova, a fost eliminată dramatic din Conference League cu o seară înainte. Meciul în sine a avut două reprize diametral opuse. Ambele echipe au avut absențe importante în primul 11. În prima repriză UTA a dominat ostilitățile cu un joc bun, se poate și mai bine, așteptat de mulți suporteri, în urma căruia a intrat la pauză cu un liniștitor 2 – 0. În repriza a doua craiovenii lui Mititelul au fost vioara întâi și UTA a trăit periculos pentru un 2 – 1 la final.

Cu riscul de a ne repeta iar și iar, galeria și spectatorii au fost fenomenali. Nu se poate compara cu nimic din țară ce se întâmplă în tribunele stadionului Francisc Neuman. A fost și de această dată un spectacol grandios în tribunele arenei arădene. Se dovedește încă o dată că stadionul UTA este prea mic pentru pasiunea suporterilor arădeni. Poate edili locali ar trebui să ia deja în considerare mărirea capacității tribunelor. La meci a fost prezentă și o galerie din Craiova de aproximativ 150 – 200 de fani.

Un mic (mare) off – gazonul. Chiar dacă s-a prezentat bine în urma spectacolului Symphonic Experience, petele mari de la mijloc, au fost vopsite pentru a ascunde urmele spectacolului, au contrastat puternic cu tot ce s-a întâmplat pe arena Francisc Neuman. Totuși, sunt atâtea nuanțe de vopsea pe piață!

Au jucat formațiile:

UTA Arad: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari (85 Dobrescu) – Cascini, Isac (66 Șteau) – Otele (85 Erico), Ubbink (66 Fl. Matei), Jobello – Postolachi (46 Ademi). Rezerve: Mociu – Stahl, R. Pop, Negoescu. Antrenor: Ilie Poenaru

FC U. Craiova SA 1948: R. Popa – Negru (82 C. Băla), Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim (35 Marquet) – Baeten (46 Sidibe), Iancu (74 Chițu), Van Durmen (46 Bahassa) – Compagno. Rezerve: Gurău – Paramatti, Grigore, Albu. Antrenor: Marius Croitoru

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) la centru; George Neacșu (Câmpulung-Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești) la cele două margini. Arbitru de rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei).

Arbitri VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Observatori: din partea FRF Szekely Zoltan (Baia Mare); observator din partea LPF Marian Ivan (Brașov).

Într-un stadion îmbrăcat în roșu UTA a început în forță și în minutul 4 Postolachi a reluat bine cu capul centrarea din corner a lui Ubbink. Au răspuns imediat oltenii  în minutul 7 prin Iancu, care a șutat peste bara transversală a porții lui Balauru. În minutul 10 a fost deschis scorul. Jobello a driblează foarte bine fundașii de pe partea stângă, a centrat și Otele a reluat în forță din careul mic, luându-i fața lui Huyghebaert.

O coregrafie foarte frumoasă a galeriei arădene a debutat în minutul 15. Toată peluza Iosif Petschovsky a fost colorată în alb –  roșu pe fondul recitalului sonor al fanilor textiliști. Nota 10 pentru acest spectacol este prea mică! De fapt, pentru tot ce face galeria arădeană ar trebui o dispensă de la Ministerul Învățământului pentru a le acorda note mai mari. După meci, secundul lui Poenaru, Marin Dună a declarat: „Publicul e extraordinar. E fantastic, îi împinge pe jucători de la spate„.

Urmează o perioadă destul de liniștită, controlată de UTA, cu ocazii de o parte și alta ratate de cele două echipe. Otele a fost foarte activ pe partea lui și centrările sale au creat mereu panică în careul craiovean. FC U Craiova a avut și ea două oportunități prin Iancu și Huyghebaert.

Când credeam că se intră la vestiare cu 1 – 0 pentru UTA, Cascini nu a fost de acord. A insistat și a recuperat la mijlocul terenului o minge, a înaintat și a pasat lui Postolachi care a șutat puternic în stânga portarului Popa: 2 – 0.

Repriza a doua a fost complet diferită. UTA a fost masată mult timp în propria jumătate și a tremurat, am tremurat și noi la 30 de grade, la fiecare acțiune a echipei lui Croitoru. UTA a fost prea apatică în acest început de repriză. Doar Vukcevic a avut o bună ocazie în minutul 52 cu un șut puternic, după o fază frumos lucrată pe partea dreaptă. A Urmat și Cascini imediat cu un șut pe jos reținut de Popa. Iancu și-a reglat șutul în două rânduri înainte să de-a lovitura. În minutul 59 Iancu a marcat din careu, din partea stângă, în urma unei faze fixe a formației oltene: 2 – 1.

În minutul 70 Șteau rămâne singur cu portarul Popa, cade în careu, faza a fost controversată, dar arbitrul Cătălin Popa nu acordă nimic. În repriza a doua au fost mai multe faze în care deciziile arbitrului au nemulțumit publicul și, pe bună dreptate. În minutul 77 trei jucători arădeni scapă singuri de la mijlocul terenului, dar se complică și faza rămâne fără rezultat.

În continuare, pe fondul unor greșeli ale echipei arădene, ne trece glonțul pe la ureche de mai multe ori. Imprecizia jucătorilor oaspeți, dar și intervențiile lui Balauru, fac din UTA câștigătoarea acestui meci. Greu, dar frumos!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.