UPDATE – Percheziții la Spitalul Județean Arad și DSP Arad, pentru ilegalități comise în perioada de pandemie

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Titlul inițial (07.10.2020): Percheziții la Spitalul Județean Arad și DSP Arad, pentru ilegalități comise în perioada de pandemie

Polițiștii arădeni și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au descins în această dimineață la sediul Spitalului Județean Arad, dar și la cel al Direcției de Sănătate Publică Arad.

Din primele informații, s-ar părea că ar fi vorba despre o amplă anchetă în care sunt vizate ilegalități comise în perioada de pandemie COVID-19, fiind vorba despre modul în care a fost gestionată această criză, dar și despre modul în care au fost realizate testele pentru depistarea coronavirusului.

Totodată, la perchezuiții participă și ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție.

UPDATE

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad fac precizări, prin intermediul unui comunicat de presă, cu privire la perchezițiile efectuate ieri la Arad.

„Ca urmare apariţiei în masa-media a procedurilor judiciare efectuate  la data de 07.10.2020 în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, vă comunicăm următoarele:

Confirmăm faptul că în dosarul penal pentru care se efectuează „in rem” acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de  zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal,  abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1)  Cod penal cu aplic.  art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal  cu aplic. art. 35 alin. (1)  Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321  alin.(1)  cu aplic. art. 35 alin.(1)  Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1)  Cod penal -, sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroul de Investigaţii Criminale, a Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost efectuate percheziţii domiciliare la  şapte adrese,  imobile aflate pe raza minicipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală.

Totodată, vă facem cunoscut că potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Precizăm că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Revenim cu alte informații, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.