vineri, 19 iulie, 2024

UPDATE 2 | Medic ortoped din Arad, prins cu 20 de kilograme de droguri

Distribuie articolul

Un medic ortoped rezident la Spitalul Județean Arad a fost prins în flagrant, seara trecută, în timp ce primea o cantitate destul de mare de droguri. Operațiunea a fost demarată de polițiștii antidrog de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara (BCCO Timișoara).

Potrivit jurnaliștilor de la pressalert.ro, oamenii legii aveau deja informația că un transport important de cannabis urmează să intre în țară, drogurile fiind aduse din Spania. Ei bine, se pare că drogurile au fost ridicate de către doi bărbați, care au fost arestați imediat, iar ulterior ar fi colaborat cu anchetatorii.

Așa s-ar face că, sub supravegherea celor de la DIICOT, bărbații și-au dus „misiunea” la capăt, urmând să predea drogurile mai departe într-o benzinărie din Arad. Cum era plănuit, drogurile au fost predate, iar acestea au fost ridicate de către Sergiu Sima, un tânăr medic ortoped, rezident la Spitalul Județean Arad.

Sergiu Sima a fost audiat la sediul DIICOT Timișoara, fiind reținut ulterior pentru 24 de ore.


UPDATE

La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite de trafic internațional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

La aceeași dată, doi dintre bănuiți au fost depistați în flagrant delict, în municipiul Timișoara, în timp ce ar fi deținut în autoturism 3 colete, conținând 20 de kilograme de canabis (ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piață este de aproximativ 200.000 de euro. Drogurile ar fi fost expediate din Spania și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat.

În urma investigațiilor întreprinse, s-a stabilit că persoanele cercetate ar fi urmat să predea întreaga cantitate de drog de risc celei de-a treia, situație în care a fost organizată o nouă acțiune, în cursul căreia aceasta din urmă a fost depistată în flagrant delict, în municipiul Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la celelalte două.

La data de 1 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 3 persoane, urmând ca astăzi să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


UPDATE 2

Potrivit reprezentanților IPJ Timiș, toți cei trei bărbați implicați în acest caz au primit arest preventiv pentru 30 de zile.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți