vineri, 14 iunie, 2024

UPDATE | COD PORTOCALIU | Mai multe localități din județ sunt vizate de ploi torențiale, vânt puternic și grindină

Distribuie articolul

În această seară (22 mai 2024), în intervalul orar 20:35 – 21:40, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Chișineu-Criș, Șicula, Sintea Mare, Mișca, Cermei, Șepreuș, Pilu, Zerind.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.
Totodată, a fost transmis RO-Alert pentru U.A.T.-urile vizate de avertizări.


Citește și: UPDATE | COD GALBEN | Ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină


Informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


UPDATE

Avertizarea de Cod Portocaliu a fost extinsă și pentru localitățile Săvârșin, Bârzava, Conop, Vărădia de Mureș, Birchiș, Petriș, Ususău, Bata, Șiștarovăț.

Această avertizare va fi valabilă de la ora 20:45 până la ora 21:45.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți