UPDATE | A căzut într-un siloz cu cereale, de la aproximativ 14 metri, la Sântana

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Alertă la Sântana, unde o persoană a căzut în interiorul unui siloz pentru depozitare cereale. Persoana în cauză este căzută în interiorul celulei, peste cereale.

Potrivit locotenent colonelului George Pleșca, din cadrul ISU Arad, Detașamentul de Pompieri Arad intervine la fața locului cu patru echipaje de intervenție, dintre care un echipaj de intervenție și salvare la înălțime, două echipaje cu autospeciale de stingere și accesorii de salvare, un echipaj SMURD, respectiv 12 pompieri.

Ajunse la fața locului, echipajele de salvare au constatat că victima este în viață, conștientă. Aceasta căzuse printr-un canal de aproximativ 60cm / 60 cm, în interiorul silozului, de la o înălțime de aproximativ 14 m.

Intervenția este dinamică, iar pompierii au ajuns la victimă, i-au acordat primul ajutor și apoi au început operațiunile de extracție.

UPDATE

Victima a fost evaluată medical și prezintă dureri la membrele inferioare (picioare). I-au fost aplicate manevre medicale conform procedurilor și exte pregătită pentru extracție.

Fiind o operațiune destul de dificilă, extracția se face prin „troliere”, victima fiind imobilizată pe „targa lopată”.

Pentru extragerea victimei se va folosi autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime S42.

Revenim cu alte amănunte.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.