Unul dintre noile telefoane Apple dezamăgește mai mulți utilizatori

Sursă imagine: via phonandroid.com

Tech

Scris de T.F.

Ultima serie Apple iPhone 15 este compusă din iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Ca de obicei telefoanele Apple sunt extraordinare, compania americană nu are, în afară de Samsung, nici un rival pe piață. Dar, unul dintre noile modele Apple dezamăgește utilizatorii. Este vorba despre Apple iPhone 15 Pro.

Potrivit PhonAndroid, iPhone 15 Pro dezamăgește un număr mare de utilizatori, la mai bine de 5 luni de la lansare. În orice caz, acest lucru este relevat un studiu de piață realizat de firma de specialitate Perfectrec cu o gamă largă de reteileri de pe piață, în special din SUA. În acest nou sondaj, institutul Perfectrec evidențiază rata de satisfacție anormal de scăzută a lui iPhone 15 Pro, în special în comparație cu modelul Apple iPhone 15 de bază.

Este cel puțin o anomalie în istoria mărcilor Apple, întrucât de obicei, modele Pro și Pro Max au sistematic o rată de satisfacție mai mare decât modelele iPhone de bază. Nimic surprinzător în sine, versiunile Pro au sistematic cele mai noi inovații tehnologice (în special în zona foto) și noi funcții. Dar, evident, nu mai este cazul cu iPhone 15 Pro.

Deja în luna octombrie a anului trecut, Perfectrec a dezvălui o astfel de tendință într-un prim studiu de piață. Acum, în cel mai recent sondaj de opinie din ianuarie, Perfectrec a publicat noi date care confirmă dificultățile întâmpinate de iPhone 15 Pro în a convinge utilizatorii. Repetăm, aici nu este vorba despre iPhone 15, iPhone 15 Plus sau Apple iPhone 15 Pro Max. Cu o rată de satisfacție de doar 72% în octombrie 2023 (un scor scăzut pentru o variantă Pro), acest procent a ajuns la 66% la începutul anului 2024. Ceea ce îl face cel mai slab cotat model Pro din toate generațiile la un loc. Spre comparație, iPhone 15 a obținut 78,1% recenzii pozitive.

Să precizăm că Perfectrec a obținut aceste rezultate examinând recenziile publicate de clienții unui vast catalog de retaileri americani (în special BestBuy, Verizon, AT&T etc.) pentru luna ianuarie 2024. Să adăugăm că celelalte modele din seria Apple iPhone 15 au în general „un rating” de 5 stele. Dar cum putem explica o astfel de dezamăgire în jurul iPhone 15 Pro?

Se pare că smartphone-ul de ultimă generație Apple încă plătește pentru greșelile sale de la lansare. De la lansarea sa în septembrie 2023, mulți utilizatori s-au plâns de cazuri de supraîncălzire și de arsuri de ecran. În studiul Perfectrec din octombrie 2023, 15% dintre opiniile negative împotriva lui 15 Pro au fost legate strict de preocupări de supraîncălzire.

Chiar dacă Apple a remediat situația, au apărut și alte erori, cum ar fi trosnituri în difuzoare la volum mare. Această problemă apare în mod regulat în recenziile utilizatorilor. Apple se pare că nu a găsit o soluție reală, chiar dacă a înlocuit mai multe dispozitive, nu s-a schimbat nimic pentru majoritatea clienților în cauză. Tot la acest model au fost și reclamații privind marginile prea ascuțite ale iPhone 15 Pro sau dimensiunea prea mare a modulului foto al dispozitivului.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.