luni, 24 iunie, 2024

Un stadion cu nume predestinat

Distribuie articolul

UTA joacă în această seară împotriva lui Dinamo un meci pe stadionul „Arcul de Triumf“ și, la rândul ei, poate obține la finalul acestuia, un rezultat care să o aducă înapoi la Arad pe sub un alt arc de triumf, de data aceasta realizat simbolic din încrederea și pasiunea suporterilor. Ce-i drept, nu vorbim despre o performanță care, raportat la istoria clubului mai ales, să reprezinte un triumf în adevăratul sens al cuvântului, dar pusă în context, o calificare a UTA-ei în play-off ar fi o realizare importantă ce ar merita apreciată, cu atât mai mult cu cât ar reprezenta o premieră pentru echipa noastră, ea nereușind niciodată de când a promovat să intre în topul celor mai bune 6 echipe ale campionatului.

Știm cu toții că lucrurile sunt însă destul de complicate. UTA nu depinde doar de ea ci și de rezultatele din celelalte meciuri care se vor juca la aceeași oră. Combinațiile câștigătoare sunt multe la număr dar, să recunoaștem că, ținând cont de diferența de valoare dintre echipele implicate, parcă variantele pesimiste sunt mai plauzibile. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că vorbim de un campionat foarte echilibrat, cu formații inconstante, în care diferența de valoare de pe hârtie este destul de relativă. Mai presus de toate însă UTA este datoare să încerce și, mai ales, să își facă partea ei de treabă. Defetismul și gândul la celelalte rezultate este inutil și contraproductiv. Timpul pentru calculat și cântărit șanse a trecut. În seara asta Iacob & co. trebuie să intre pe teren concentrați la meci și cu gândul doar la victorie. Acum nu mai este timp de regrete pentru golurile făcute cadou Botoșaniului ori Rapidului, pentru lipsa de curaj din meciul cu Farul sau pentru naivitățile din meciul cu Universitatea Craiova. Însă dimpotrivă, este un timp bun pentru ca cei care au fost la Arad încă în vara acestui an, să își aducă aminte cum și de unde au început. Faptul că împreună cu antrenorul lor și cu jucătorii veniți mai târziu au reușit să formeze o echipă și împreună să ajungă în această poziție, este un motiv de mândrie; iar o victorie în această seară ar fi un final de sezon regular excelent, final pe care îl merită și le este la îndemână să-l transforme în realitate.

Sigur, nu va fi ușor. O spuns specialiștii, am spus-o și noi, Dinamo nu mai este cea din toamnă, a crescut în calitate, dovadă și faptul că din retrogradată „sigură“ a ajuns acum să sufle în ceafa barajului. Cu toate acestea, este încă o echipă inferioară valoric UTA-ei, atât din punct de vedere al valorii individuale a jucătorilor cât și din punct de vedere al jocului echipei. Dinamo este o echipă care trebuie tratată cu respect și atenție dar în niciun caz una în fața căreia avem motive să intrăm în teren cu frică. La fel, absențele UTA-ei, chiar și în scenariul neplăcut în care și Benga va fi pe lista absenților, nu este unul insurmontabil. Vice-căpitanul nostru poate fi suplinit cu succes de Conte iar Răzvan Trif a făcut un meci decent în locul lui Diogo Rodrigues în fața lui FCU 1948. Restul jucătorilor accidentați nu sunt titulari obișnuiți și, oricum, în ultimele meciuri intrările lor de pe bancă nu au adus un mare plus, astfel că e prea mult să spunem că UTA merge decimată la București. Sunt niște probleme care pot fi rezolvate mai ales că, suntem convinși, orice jucător va intra astăzi o va face cu maxim de determinare.

Așadar, nu ne rămâne decât să strângem pumnii echipei noastre și să așteptăm ora meciului. Pentru suporterii arădeni plecați spre capitală timpul va trece mai repede. Pentru noi, cei rămași acasă, probabil că va fi mai greu de parcurs, dar îl vom umple cu reluarea la nesfârșit a calculelor calificări, motiv pentru care vă readucem în atenție un material de acum câteva zile în care am detaliat toate scenariile posibile pentru UTA: https://aradobiectiv.ro/toate-calculele-si-scenariile-posibile-pentru-calificarea-uta-ei-in-play-off/

Așa cum ați aflat deja, partida va fi condusă la centru de Kovacs Szabolcs. Noi sperăm să fie Szabolcs Kovacs care trăiește cu adevărat în Carei, așa cum scrie „la acte“ și nu, așa cum se vorbește prin lumea fotbalului românesc, un Szabolcs Kovacs care trăiește la Cluj. Oricum e interesant că axa Carei – Satu Mare este implicată în trei dintre meciurile din acestă seară, meciuri în care joacă ambele echipe clujene, dintre care una are ca miză menținerea în lupta pentru titlu iar cealaltă calificarea în play-off. Dar mai multe despre arbitrii acestor meciuri puteți citi în materialul alăturat:  https://aradobiectiv.ro/cine-arbitreaza-maine-lupta-la-play-off/

Dinamo – UTA începe la ora 20:00 și va fi transmis de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. De asemenea publicația noastră va acoperi în format live text atât desfășurarea partidei cât și evoluția scorului de pe celelalte stadioane.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți