duminică, 21 iulie, 2024

Un șofer de autocar a primit o amendă uriașă, pe Autostradă, în apropiere de Arad

Distribuie articolul

Seara trecută, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au oprit, pentru control un autobuz cu pasageri, care se deplasa pe A1, calea 1, la km 584.

La volanul autobuzului a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din jud. Vaslui, care transporta 26 de pasageri spre Italia.

Verificările polițiștilor au stabilit că șoferul utiliza altă cartela tahografică decât cea emisă pe numele său, iar cartela sa avea înregistrate 5 abateri. Conducătorului auto cu care acesta efectua cursa i-au fost constatate 4 abateri cu privire la nerespectarea timpilor de odihnă.

Șoferul autobuzului a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 de lei, iar al doilea șofer cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Autobuzul a fost indisponibilizat până la punerea în legalitate.

„Atragem atenția tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave. Respectați timpii de odihnă, iar dacă simțiți că sunteți obosiți, luați o pauză, pentru repaus și odihnă, în parcările special amenajate!”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți