Un deceniu de cooperare între polițiștii români și cei maghiari

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Căpităniei Principale de Poliție a Județului Békés, împreună cu polițiștii arădeni, continuă acțiunile comune, pentru reducerea numărului de accidente de circulație pe șoselele din România și Ungaria, din apropierea zonei de frontieră.

Scopul acestor activități îl reprezintă realizarea schimbului de experiență și bune practici privind controlul în trafic, impunerea respectării vitezei legale și combaterea conducerii sub influența alcoolului și substanțelor cu efect psihoactiv.

În cadrul activităților comune, a fost utilizat pistolul TrueCam, pentru măsurarea vitezei de deplasare, precum și dispozitivele alcooltest și DrugTest.

Totodată, conducătorii auto români și maghiari au fost informați despre schimbările legislative din România (Legea Anastasia), potrivit cărora, șoferii sub influența alcoolului și/sau drogurilor, care provoacă accidente mortale, nu vor mai primi condamnări cu suspendarea executării pedepsei cu închisoarea.

Șoferii au mai fost informați despre faptul că au obligativitatea de a respecta legislația rutieră română, când se deplasează pe teritoriul României, și cea maghiară, când se află în țara vecină, având obligația de a se informa despre legile în vigoare ale țării în care se află.

Aceste activități se vor desfășura pe toată perioada sezonului estival, în zona de frontieră a celor două țări.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.