Un bărbat a murit, iar alte 16 persoane au ajuns la spital, în urma unui accident petrecut noaptea trecută pe A1, aproape de granița cu Ungaria | FOTO-VIDEO

Sursă imagine: ISU Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Un accident de circulație groaznic a avut loc noaptea treccută, în jurul orei 03:40, pe Autostrada A1, pe sensul de mers dinspre Arad spre Nădlac, în apropiere de Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.

S-ar părea că șoferul unui microbuz înmatriculat în Republica Cehă (Cehia), în care se aflau 17 persoane, a intrat în coliziune cu un autotren parcat pe banda de urgență de pe A1, aproape de frontiera româno-ungară.

„Fiind vorba despre mai mult de 11 victime, conform procedurilor, autoritățile au activat rapid Planul Roșu de Intervenție al județului Arad”, a explicat maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Astfel, la fața locului s-au deplasat o mulțime de echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean, dar și echipaje de pompieri ale ISU Arad, cu module de descarcerare.

Din nefericire, una dintre persoanele aflate în microbuz a rămas încarcerată între fiarele contorsionate și a decedat. Totodată, dintre celelalte 16 victime, o femeie a intrat în stop cardio-respirator, însă din fericire medicii ajunși la fața locului au reușit să o resusciteze, iar femeie a răspuns manevrelor, fiind preluată ulterior de un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Arad. Alte două victime prezentau traumatisme grave.

Toate celelalte victime, printre care se afla și un copil, au fost transportate la spital, prezentând diferite traumatisme, însă fără a le fi pusă viața în pericol, excepție făcând șoferul autocamionului, care nu a fost rănit și nu a avut nevoie de intervenția medicilor.

Se pare că, dintre cele 17 persoane aflate în microbuz, 16 pasageri erau din Ucraina, respectiv unul din Republica Moldova. Una dintre victime este un copil.

„În accident a fost implicat un microbuz de transport persoane, cu 17 persoane (cu tot cu șofer), toate de naționalitate ucraineană. Microbuzul a intrat in coliziune cu un autotren parcat pe banda de urgență, pe autostrada A1, la ieșire spre Ungaria. În urma impactului a decedat o persoană, pasager in microbuz, iar unei persoane de sex feminin fiindu-i efectuate manevre de resuscitare. În vehicul mai era un minor de 8 ani, acesta fiind transportat la spital împreună cu ceilalți pasageri, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis agentul șef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, în această dimineață, la spital încă se aflau toate cele 16 victime, printre care și un copil. Una dintre victime este în stare critică, dar celelalte sunt conștiente și cooperante, iar medicii încă fac investigații amănunțite asupra lor.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.