Un aparat GPS pentru localizarea monumentelor istorice și a siturilor arheologice și un sistem de iluminat pentru sala de vernisaje, vor fi cumpărate pentru Muzeul Aradului

Sursă imagine: aradon.ro

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Complexul Muzeal Arad are în vedere două investiții importante: achiziționarea unui aparat GPS (care va fi utilizat pentru localizarea unor monumente istorice și situri arheologice), respectiv un sistem de iluminat cu șine, pentru sala de vernisaje a Muzeului. Fondurile pentru cele două investiții – de 20.000, respectiv 302.000 lei – provin din sumele economisite de către Complexul Muzeal, din alte investiții.

„Îmi doresc un Complex Muzeal care să promoveze istoria și tradiția, care să ne transpună în diferite epoci ale istoriei, dar care să folosească mijloace moderne de activitate, atât cele de vizualizare a patrimoniului, cât și cele de explorare arheologică. Cele două investiții, realizate în urma unor economii, se integrează în această viziune de arhaic-modern și prin aceste schimbări putem avea un Muzeu «viu», dar care scoate în evidență și «patina timpului»”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.