Ultimele noutăți înainte de meciul cu Botoșani: un absent și câțiva incerți

Sport

Scris de Giuliano Junc

UTA nu se va putea baza luni pe Claudiu Micovschi, acesta fiind suspendat în urma acumulării a patru cartonașe galbene. Pierderea este una importantă dacă ținem cont de faptul că jucătorul împrumutat de la Rapid este, alături de Fabry, golgheterul echipei, fiecare având 5 goluri marcate pentru Bătrâna Doamnă în acest sezon de Superliga. În locul său va evolua aproape sigur Rareș Pop, despre care antrenorul UTA-ei a declarat la conferința de presă premergătoare meciului că a arătat o formă foarte bună la antrenamentele din această săptămână.

O altă problemă importantă este cea a lui Marcelo Freitas. Brazilianul a devenit incert pentru partida cu FC Botoșani după ce la mijlocul acestei săptămâni a contractat la domiciliu o răceală. A fost mutat la hotel într-un mediu protejat și se speră că el se va putea antrena măcar mâine. Dacă nu va putea juca sau dacă nu o va putea face de la începutul meciului, am putea asista la debutul în tricoul UTA-ei, chiar din postura de titular, a portughezului Joao Pedro, asta dacă cei din club au reușit să-i rezolve toate actele necesare în vederea înregistrării contractului la LPF. O alternativă ceva mai defensivă pentru perechea lui Cristi Mihai în centrul liniei mediane, este uruguayanul Ariel Lopez, venit și el la UTA în această iarnă de la Oțelul Galați.

În afara celor doi menționați, UTA mai are câțiva jucători apți fizic dar care nu este sigur că se vor afla pe foaia de joc. Herald Marku, Reagy Ofosu, Godberg Cooper și Albert Stahl se află pe o lista a jucătorilor pe care antrenorul i-a anunțat că ar fi in înteresul lor să își caute echipe, deoarece șansele lor de a juca la UTA sunt foarte mici. Tehnicianul de pe banca UTA-ei a informat că în ceea ce îl privește pe Cooper există o ofertă și s-ar putea ca atacantul să se despartă de echipa noastră chiar astăzi iar Marku a avut o ofertă de la o echipă de liga secundă care trage la promovare dar pe care a refuzat-o. În principiu antrenorul a declarat că se bazează pe toată lumea la acest meci dar rămâne de văzut dacă și câți dintre „indezirabili“ vor fi în lot în condițiile în care la meciul de la Cluj UTA a avut doar 8 jucători pe foaie, Marku și Stahl lipsind chiar dacă teoeretic erau apți de joc.

În ceea ce-l privește pe Aly Abeid, acesta a revenit la Arad de la Cupa Africii la începutul săptămânii, și-a reluat antrenamentele iar antrenorul a declarat că jucătorul e concentrat și dornic să joace și că nu se pune problema de a nu se baza pe el. Reamintim că Abeid a semnat un contract cu CFR Cluj începând din vara acestui an dar există discuții între cele două cluburi pentru ca fundașul stânga să plece în Gruia încă de acum, în schimbul unei sume de bani. Din informațiile noastre UTA ar fi cerut 100.000 de euro dar n-ar fi exclus să accepte și mai puțin pentru a nu-l pierde pe jucător gratis. Antrenorul în schimb pare că și-ar dori să îl aibă pe fotbalist sub comanda sa până la vară.

Cât despre oaspeți, aceștia nu au jucători suspendați. Vor lipsi mai vechii accidentați Mailat și Camara plus camerunezul Olinga, care nu mai poate reveni în România pentru că i-a expirat pașaportul.

Partida UTA – FC Botoșani are loc luni 12 februarie, începând cu ora 17:00.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.