Tur ghidat gratuit pentru maghiarii din Arad. Evenimentul va avea loc duminică

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Duminică, 19 septembrie, vorbitorii de limbă maghiară din Arad sunt așteptați la un tur ghidat, pentru a afla poveștile orașului în cadrul evenimentului „Turist la tine acasă” organizat prin proiectul Arad Free Tours de Asociația Turism Alternativ în parteneriat cu Asociația Concordia.

Ajuns la al doilea sezon, proiectul își propune să aducă atât în atenția arădenilor, cât și a turiștilor care vizitează orașul lucrurile frumoase, moștenirea culturală și arhitecturală pe care Aradul o are de oferit.

Anul acesta au fost organizate deja șase ediții în limba română și a venit timpul, la fel ca anul trecut, să fie organizat un eveniment și pentru comunitatea maghiară arădeană. Așadar toți cei interesați sunt așteptați duminică, 19 septembrie, de la ora 18:00, cu plecare din fața Primăriei. Turul va dura aproximativ trei ore și va fi unul clasic care va include principalele obiective din centrul orașului. Ghid o să fie Károly Zsori, voluntar Arad Free Tours.

Dorim să facem din aceste tururi pentru minorități o tradiție, ne dorim ca în fiecare sezon să organizăm măcar un tur și în limba maghiară, în primul rând pentru a pune în evidență faptul că Aradul este un oraș multicultural și în al doilea rând pentru a nuanța buna conviețuire a localnicilor pe aceste meleaguri indiferent de etnia din care fac parte”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

Linkul evenimentului îl puteți găsi aici: https://fb.me/e/1i5Yy0hlm

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.